Opvoeden: hoe doe jij dat?

1
818

De Nederlandse jeugd is gelukkig. Hun ouders doen het goed! En niet alleen ouders maar ook grootouders, tantes, ooms, buren, juffen, meesters, begeleiders op de kinderopvang of de vaste oppas dragen hun steentje bij.

Opvoeden is leuk, maar soms ook pittig. De meeste ouders zoeken én vinden gelukkig steun in hun omgeving. In de eerste landelijke Week van de Opvoeding – van 10 tot 17 oktober 2011 – worden ouders en mede-opvoeders in het zonnetje gezet. In het hele land vinden meer dan 250 activiteiten plaats: van opvoeddebatten tot poppendokters en van lezingen over het puberbrein tot opvoedkranten. Het is de bedoeling om de week jaarlijks terug te laten keren.

Opvoeden doe je met elkaar
Tijdens de Week van de Opvoeding krijgen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren de kans om ervaringen over opvoeden en opgroeien te delen, om nieuwe informatie op te doen, om bevestiging te geven én te krijgen maar ook om de gewone alledaagse opvoedvragen aan elkaar te stellen. Opvoeden doe je immers met elkaar! De activiteiten zijn zeer divers en worden georganiseerd door vele landelijke, regionale en lokale organisaties. Ze staan vermeld op de website van de Week van de Opvoeding.

Staatssecretaris trapt af
Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verzorgt de aftrap van de eerste landelijke Week van de Opvoeding. Dat gebeurt op maandag 10 oktober tijdens het Landelijk Congres Positief Jeugdbeleid in Burgers’ Zoo.

Week van de Opvoeding bij u in de buurt
Nieuwsgierig wat er in uw buurt te doen is? Kijk dan op www.weekvandeopvoeding.nl. En volg ons: www.twitter.com/weekvdopvoeding en www.facebook.com/weekvandeopvoeding.

1 REACTIE