Oprichting Ans Samamafonds: klinkt als muziek in de oren

Op vrijdag 20 mei 2011 wordt in Den Haag het Ans Samamafonds opgericht. Deze genereuze donatie, in de vorm van een Fonds op Naam, is gevestigd onder het Universiteitsfonds Limburg/ SWOL. Bij de officiële ondertekening zal zowel de familie als de Universiteit Maastricht en het Universiteitsfonds Limburg vertegenwoordigd zijn om te toasten op de betrokkenheid van mevrouw Samama.

Het fonds heeft als doelstelling de resultaten van de door Samama ontwikkelde behandelmethode voor musici, gebaseerd op Mensendieck, wetenschappelijk te onderbouwen.

Het onderzoek moet aantonen dat de werkwijze van Mevr. Samama niet alleen een beproefde methode is om musici te behandelen voor hun klachten maar dat zij, door er van te voren op te anticiperen, van blessures gevrijwaard blijven.

Dit onderzoek zal plaatsvinden vanuit de vakgroep Revalidatiegeneeskunde van de Universiteit Maastricht. In het Research Magazine van de Universiteit Maastricht wordt dieper ingegaan op het onderzoek in een interview met promovenda Vera Baadjou, die het onderzoek gaat uitvoeren.

Plaats een reactie