Oplaadbaar hoortoestel werkt vijf jaar op één batterij

Het Duitse hoortoestellen merk Hansaton introduceert in september 2012 een grote innovatie in Nederland. De nieuwe AQ hoorsystemen werken maar liefst 5 jaar op één batterij dankzij een nieuwe oplaadtechniek.

Het maandelijks kopen van nieuwe hoortoestelbatterijen zal hierdoor niet meer nodig zijn. Dit is niet alleen comfortabeler en voordeliger voor gebruikers van hoortoestellen, maar ook beter voor het milieu.

De in de hoortoestellen toegepaste inductieve oplaadtechniek wordt al jaren gebruikt in elektrische tandenborstels. Wetenschappers aan de Amerikaanse Northwestern University verbeterden de bestaande techniek waardoor de batterijen nu tot 10 keer langer mee gaan. Door deze draadloze laadtechniek zijn de AQ hoorapparaten ook bestendigheid tegen vuil en water.

Volgens vakaudicien Andre Schram uit Breda zullen vooral ouderen, kinderen en slechtzienden baat hebben bij de nieuwe techniek in de AQ hoortoestellen. Schram: “Het hinderlijk wisselen van de kleine hoortoestelbatterijen is niet meer nodig. Bovendien kunnen kinderen de losse batterijen niet meer inslikken, doordat de accu is ingebouwd in het hoorapparaat.”

De AQ hoortoestellen van Hansaton worden geleverd met een laadstation waarmee twee hoortoestellen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Een gebruikersdisplay laat de status van het laadproces zien en geeft een melding voor servicebeurten. De AQ hoortoestellen kunnen op aanvraag door alle Nederlandse audiciens geleverd worden. Vanaf 1 september zijn de hoortoestellen verkrijgbaar bij 100 onafhankelijke audiciens door heel Nederland.

Plaats een reactie