Op woensdag 19 januari, van 19.30 tot 21.00 uur, is iedereen van harte welkom bij de tweede Publieksacademie van Zorgcombinatie Noorderboog. Dit keer nemen medisch specialisten geïnteresseerden mee in de operatiewereld.
Jaarlijks worden in het Diaconessenhuis in Meppel ruim 7.000 patiënten geopereerd. Wie en wat komt daar allemaal bij kijken? Een chirurg, radioloog en anesthesioloog geven uitleg aan de hand van het verhaal van een verzonnen patiënt.
In het Diaconessenhuis in Meppel werkt op elke operatiekamer een gespecialiseerd team van minimaal zes mensen om een patiënt zo goed mogelijk te helpen. Anesthesioloog, anesthesiemedewerker, drie OK-assistenten en de medisch specialist hebben elkaar nodig om een operatie succesvol te laten verlopen. Maar ook buiten de operatiekamer zijn vele deskundige medewerkers betrokken bij de patiënt. Zoals op de verpleegafdeling, de uitslaapkamer en bij het opnamebureau. Maar ook vooraf zijn specialisten betrokken bij het onderzoek naar de lichamelijke gezondheid van de patiënt. Al met al een hele operatie.
Publieksacademie Noorderboog
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ziekenhuiswereld startte Zorgcombinatie Noorderboog vorig jaar met de Publieksacademie. Een academie waar medisch specialisten van het Diaconessenhuis Meppel vertellen over hun werk. Wat gebeurt er in het ziekenhuis en wat komt daar allemaal bij kijken? Artsen geven op een begrijpelijke en levendige manier uitleg over werkwijzen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hun specialisme. Allerlei onderwerpen kunnen aan bod komen. Van de bevalling tot de werking van het geheugen en van de operatietafel tot chronische pijn. De Publieksacademie is gratis toegankelijk en medische kennis is niet nodig. De academie vindt plaats in het Diaconessenhuis aan de Hoogeveenseweg 38 in Meppel. Op tijd aanwezig zijn is nodig, want vol=vol.