Operatie Gastvrij in Máxima Medisch Centrum Eindhoven

Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven, gaat op de schop. De komende maanden wordt er hard gewerkt om veiligheid, kwaliteit en gastvrijheid samen te brengen onder één dak. de sfeer van een privékliniek gecombineerd met de veiligheid van een topklinisch centrum.

Sfeerbeeld begane grond Eindhoven

Het Máxima, locatie Eindhoven, is een bijzonder ziekenhuis. De locatie is ingericht voor planbare zorg. Wat betekent dit? Patiënten kunnen hier terecht voor relatief gemakkelijke ingrepen. Daarnaast is deze locatie bij uitstek geschikt voor poliklinische zorg. Alle specialismen houden spreekuur in Eindhoven, van cardiologie tot urologie. Ook alle bijzondere centra zijn hier te vinden. Denk dan aan het Orthopedisch Centrum en het Oogcentrum. Alleen voor de polikliniek Kindergeneeskunde moeten patiënten naar Veldhoven naar het VMK-centrum.

Impressie locatie Eindhoven gedeelte begane grond

“We werken inmiddels vier jaar in Eindhoven als locatie voor planbare zorg”, zegt directeur bedrijfsvoering Marc Hendriks. “Nu hebben we de kans om het gebouw aan te passen aan deze werkwijze.” Zo verdwijnen de wachtkamers. Door goed te plannen, moet het wachten tot een minimum worden beperkt. Er worden wel ontvangstruimtes gebouwd waar patiënten die te vroeg zijn voor een afspraak, even kunnen wachten. Ook het melden bij de assistente gaat veranderen. Wie een afspraak heeft, kan op één centraal punt inchecken en meteen doorlopen naar de arts.

Impressie locatie Eindhoven vanuit entree polihal

Ook de verpleegafdelingen gaan op de schop. Zo wordt het sanitair vervangen en worden de kamers aangepast naar de eisen van de toekomst. De verpleegafdelingen worden in fases verbouwd. Afdelingen worden één voor één verhuisd. “Wij verbouwen altijd met de winkel open, dat kan niet anders. Maar we hebben als MMC inmiddels heel wat ervaring met verbouwen. Wij gaan de overlast dan ook zo veel als mogelijk beperken. Ik voorspel dat de meeste mensen die in het ziekenhuis liggen er niet zo veel van gaan merken. De grootste hobbel is misschien wel de hoofdingang. Die wordt als eerste verbouwd en dat gaan de mensen wel merken”, aldus Hendriks.

Naast alle zichtbare verbouwingen, wordt ook achter de muren een heleboel vervangen. De technische systemen, bekabeling en riolering zijn aan vervanging toe. Naar verwachting wordt de renovatie eind volgend jaar afgerond.gastvrij

Plaats een reactie