Opening van het Groene Dakterras in Rotterdam

Deze zondag 1 mei 2011 was het dan eindelijk zover; de officiële opening van het Groene Dakterras! Zon- en groenliefhebbers zijn dolgelukkig gemaakt, want op warme zomerdagen is de groene oase, het dakterras van Engels, boven op het Groothandelsgebouw weer the place to be. Daarnaast is tevens en op dezelfde plek Het Groene Infodak geopend. Hier worden vanaf heden elke eerste zondag van de maand groen-dakbezitters en de green minded geadviseerd. Onder de aanwezigen was ook Alexandra van Huffelen, wethouder van duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte.

We zijn klaar voor de zomer
Wanneer de weersomstandigheden het toelaten is het dakterras geopend van mei tot en met begin oktober. In die periode geven een groene vlag op de Entresolverdieping (hoek Stationsplein/Weena) en de website aan of het terras open is. Buiten serveert Engels Grandcafé Restaurant Zalen drankjes en tapas van de kleine kaart. Deze zomer staan bovendien veel feestelijke evenementen op de planning, zoals salsa avonden, talkshows en expat borrels. Voor speciale gelegenheden kan het dakterras, of een deel daarvan, worden afgehuurd voor bijvoorbeeld een borrel, brunch of een feestje met een DJ.

Groene inspiratie
Het dakterras is tevens een bron van inspiratie en laat de bezoekers zien wat de vele groene mogelijkheden zijn op een dak. Een interessant extra groen alternatief voor een ieder die geen tuin heeft, maar wel de beschikking heeft over een plat dak of ruim balkon. De gemeente Rotterdam en de waterschappen stimuleren de aanleg van groene daken met een aantrekkelijke subsidie tot € 30 per m2. Het ontwerp van de groene dakbedekking is van architect Andre van Stigt, hij was tevens verantwoordelijk voor de renovatie van het Groothandelsgebouw. De dakpatio van Engels, naar een ontwerp van Erwin Stam Tuinstudio, figureert als inspirerend voorbeeld midden in de stad.

Locatie
Engels Grandcafé Restaurant Zalen
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

Engels dakterras
Ingang via Hal A van Groothandelsgebouw
Stationspleinzijde, lift 7e etage

Openingstijden dakterras
11.30-20.30 uur bij mooi weer van mei tot en met begin oktober 2011

Het Groene infodak Rotterdam
Geopend elke eerste zondag van de maand van 1 mei t/m 2 oktober 2011

Plaats een reactie