Opening nieuwe locatie Feuerstein Centrum door Roger van Boxtel

Nieuwe locatie Feuerstein Centrum Nederland feestelijk geopend door Roger van Boxtel op dinsdag 13 april 2010 om 17.00 uur.

Enige tijd geleden heeft het Feuerstein Centrum Nederland haar intrek genomen in een prachtige nieuwe locatie aan de Laan van de Helende Meesters no.2 te Amstelveen.

De naamgever, de Israëlische Prof. Reuven Feuerstein, heeft in de jaren vijftig een doeltreffende methode ontwikkeld om personen met een ontwikkelings-achterstand of gedragstoornis verder te helpen met hun leerproces door gebruik te maken van de eigen ontwikkelingsmogelijkheden.

Middels een initiatief o.a. van de echtgenote van de toenmalige minister president mevrouw Rita Kok, die zeer onder de indruk was van de resultaten, werd in 1997 het Feuerstein Centrum Nederland opgericht.

In de loop der jaren zijn 250 kinderen en volwassenen succesvol behandeld. Op dit moment zijn in het Centrum een tiental goed in de Feuerstein methode getrainde medewerkers werkzaam, op dit moment zijn er 70 kinderen onder behandeling. De nieuwe locatie biedt ruimte voor een substantiële groei.

Hoewel mede door gulle particuliere sponsoren het Centrum zich in de afgelopen jaren goed heeft kunnen ontwikkelen, is voor de individuele cliënt ondersteuning in de vorm van het persoonsgebonden budget onontbeerlijk.

Plaats een reactie