Open Dag voor scholieren in UMC St Radboud op 20 maart

Kiezen is moeilijk. Hoe vind je een geschikte vervolgopleiding in de zorg? De open dag van het UMC St Radboud helpt scholieren antwoord te vinden op deze vraag. Ze maken kennis met de mogelijkheden die het UMC St Radboud biedt en komen in aanraking met bekende en minder bekende beroepen. Zodat de keuze voor een studie en een beroep misschien iets gemakkelijker wordt.

Een veelvoud aan opleidingen en banen

De open dag van het UMC St Radboud bestaat uit een presentatie van een patiëntencasus door een trauma-arts, gevolgd door voorlichting, workshops, demonstraties en rondleidingen.

Een jongen raakt betrokken bij een verkeersongeval. Zijn fiets ligt in de kreukels, maar hij is er zelf ook niet al te best aan toe. Met de ambulance wordt de jonge patiënt naar het UMC St Radboud gebracht. We volgen de patiënt vanaf het ongeval op straat tot zijn ontslag uit het ziekenhuis. Alle betrokken vakgebieden komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan verpleegkundigen, laboratoriummedewerkers, fysiotherapeuten en röntgenlaboranten.

Programma

Het programma wordt twee keer gegeven: een keer ’s ochtends van 10.00 tot 12.30 en een keer ’s middags van 13.30 tot 16.00. De open dag wordt georganiseerd door de Radboud Zorgacademie en is speciaal ingericht voor scholieren die zich oriënteren op een MBO of HBO beroepsopleiding in de zorg. VWO leerlingen die zich oriënteren op een academische studie verwijzen wij naar de open dagen van de Radboud Universiteit http://www.ru.nl/studereninnijmegen/voorlichting/bachelor/

Locatie

Studiecentrum UMC St Radboud, Geert Grooteplein 21 noord, Nijmegen (gelegen aan het grote open grasveld schuin tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis)

Kijk voor meer informatie op www.umcn.nl/opendag

Plaats een reactie