Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterhockey jeugd en masters

Vele enthousiaste onderwaterhockeyers hebben zich de afgelopen maanden bezig gehouden met het organiseren van dit toernooi en het is gelukt. Over enkele dagen op vrijdag 8 juli 2011 om 20:00 uur wordt het toernooi geopend door de wethouder wonen, leefbaarheid en sport van de gemeente Dordrecht: mevrouw R.E.C. Reynvaan.

Onderwaterhockey is een teamsport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad met vinnen, een masker, snorkel, handschoen, onderwaterhockeystick en een puck (±1300gram). De bedoeling van het spel is om door middel van teamwork de puck, die over de grond glijdt of door de spelers geschoten kan worden, bij de tegenstander in het doel te krijgen. Er wordt met maximaal 10 spelers per team, 6 tegen 6 gespeeld, de overige 4 spelers zijn wisselspelers. Het spel is een fysiek spel waarbij conditie, techniek en tactiek belangrijke factoren zijn.

Tijdens het spel kan het voorkomen dat je 2 tegenspelers tegen komt en dat er geen medespeler in de buurt is om de puck aan over te spelen. Op zulke momenten is het van belang om de tegenspeler voorbij te spelen met een schijnbeweging of op een andere inventieve manier. Een extra dimensie voor dit spel is dat er naast dat je links, rechts, voor of achter je tegenspelers tegen kunt komen, je ook op moet letten of ze niet boven je zwemmen.

Leuk om te weten! Onderwaterhockey is voorgedragen als demonstratiesport voor de Olympische Spelen.

Toernooi
Van zaterdag 9 juli tot en met zaterdag 16 juli 2011 wordt in de Sportboulevard Dordrecht het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterhockey voor jeugd en masters gehouden. In totaal nemen er 36 teams uit 11 landen deel aan het toernooi, verdeelt over 5 verschillende categorieën gebaseerd op leeftijd en geslacht: dames <19, dames <23, heren <19, heren <23 en masters >35. Nederland is zelf vertegenwoordigd in alle 5 de categorieën. Naast Nederland zijn Zuid – Afrika, Colombia, Engeland, Frankrijk, Schotland, Australië, Nieuw-Zeeland, Turkije, Spanje en België ook vertegenwoordigd.

Zaterdagochtend 9 juli om 08:10 uur zijn de heren <23 van België en Zuid-Afrika degene die de eerste wedstrijd van het toernooi spelen. De wedstrijden worden op twee verschillende velden gespeeld. Zaterdag 16 juli nemen de beste teams per categorie het tegen elkaar op in de finale. De eerste finale zal gespeeld worden door de Masters om 12:05 uur waarna direct de finales van de overige categorieën worden gespeeld.

Nieuwsgierig?
Kom gerust kijken bij de Sportboulevard Dordrecht aan de Fanny Blankers-Koenweg 10! De toegang is vrij. Vanaf de tribune is het spel dat op de bodem gespeeld wordt goed te volgen. De 7 camera’s die onder water opnames maken, zullen alle wedstrijden op grote LCD schermen uitzenden waardoor alle wedstrijden ook voor de toeschouwers te volgen zijn.

Meer weten over het toernooi? www.agegroupuwh.com

1 gedachte over “Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterhockey jeugd en masters”

  1. kan je dat met een gewoone hockystok doen ik moet op een sport en dit lijkt me wel wat nou veel plezier met het opene koen

    Beantwoorden

Plaats een reactie