Open erf bij biologische boeren en tuinders

Slim samenwerken met de natuur, daar zijn biologische boeren en tuinders goed in. Hoe dit precies zit, kun je zelf ervaren tijdens het Lekker naar de Boer-weekend op 22 en 23 juni 2013.

Lekker naar de Boer, vrouw aan de ontbijttafel

Dan houden biologische boerderijen in heel Nederland ‘open erf’. Maak kennis met vrolijke koeien, kippen of varkens en ontdek waar die zoete aardbeien of heerlijke yoghurt vandaan komen.

Tijdens Lekker naar de Boer kun je de mensen achter het biologische product ontmoeten. Samenwerken met de natuur lijkt misschien eenvoudig, maar vereist veel vakmanschap. Want behalve voor de heerlijkste ingrediënten voor je maaltijd, zorgt de biologische boer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.

Het hele weekend zijn er activiteiten bij de deelnemende boerderijen. Voor kinderen is er van alles te doen en te ontdekken; ze kunnen bijvoorbeeld biologische eieren rapen of meedoen aan de moestuinquiz. Sommige boerderijen zijn een bezoek méér dan waard, zoals de Lankerenhof in Voorthuizen waar je vanuit een skybox gelukkige biologische kippen kunt bekijken. Op het moderne tuinbouwbedrijf BioVerbeek in Velden vind je langs de randen van de percelen tal van inheemse bloemen en planten, waar vogels, fazanten en dassen van profiteren.

Een overzicht van alle deelnemende boerderijen staat op: www.lekkernaardeboer.nl

Lekker naar de Boer

Nieuwe fietsroutes
Spring op de fiets en snuif de geur van het platteland op! Er zijn mooie nieuwe fietstochten uitgestippeld van de stad naar de biologische boer in de buurt. De fietsroutes starten op vijftien verschillende plekken in Nederland en zijn binnenkort gratis te downloaden via www.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes

Ook in de stad
Wie in de stad Lekker naar de Boer wil, kan op de volgende plekken terecht:

Museumplein Amsterdam, 20 juni 2013
Op een steenworp van de beroemde ‘Aardappeleters’ van Vincent van Gogh worden op 20 juni tussen 15 en 19 uur heerlijke biologische aardappelhapjes uitgedeeld. Gemaakt door Boer Ko en Hendrieke, in hun Pieper Mobiel. Hollandse nieuwe bio-aardappels, ze zijn er weer!

Open Luchtmuseum Arnhem, 22 juni 2013
Op zaterdag 22 juni is het Arnhems-Mid-Zomer-Avond-Festival in het Openluchtmuseum in Arnhem, met talloze muziek, dans en theater optredens. Van 16 tot 19 uur zijn er op diverse locaties in het Openluchtmuseum biologische boer’n hapjes verkrijgbaar van Bio+. Kom dat zien en proeven!

Dordrechts Museum, 22 en 23 juni 2013
Laat je verrassen door een Ode aan de Koe: rondleidingen langs schilderijen met koeien, koe melken, Melksalon, Bourgondische picknick, biologische lunch, proeverijen, kinderworkshops, singer-songwriters en countrymuziek, kaasmaken etc.

Lekker naar de Boer, vrouw bij koeien in het weiland

Meer informatie
http://www.lekkernaardeboer.nl
https://www.facebook.com/LekkernaardeBoer
https://twitter.com/lekkerndboer

Plaats een reactie