Open dag Wilhelmina Ziekenhuis Assen groot succes

Ruim duizend mensen bezochten afgelopen zaterdag 13 november de open dag van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Vijftien afdelingen van het WZA hielden open huis en diverse specialisten hielden lezingen. De open dag stond in het thema van ouderenzorg: ‘Als de jaren gaan tellen – over leeftijd en gezondheid’.

“Een groot succes”, noemt Hanneke Hamburger de open dag in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Zij was als coördinator patiëntenvoorlichting van het WZA nauw betrokken bij de organisatie van de dag. Op de verschillende poli’s van het ziekenhuis konden bezoekers testjes laten doen om cholesterol, bloeddruk, oogdruk, gehoor en bloedsuikergehalte te meten. Specialisten en verpleegkundigen van verschillende afdelingen gaven de bezoekers uitleg over onderzoeken en behandelingen waar zij als ouderen wel eens mee te maken hebben gehad, of in de toekomst mee te maken kunnen krijgen. Zo was er voorlichting over staaroperaties, heup- en knietransplantaties en geheugenproblemen, informatie over gebitsimplantaten, incontinentie en botontkalking en konden bezoekers allerhande vragen stellen aan specialisten en verpleegkundigen.

Persoonlijk gesprek
“Ik ben heel blij met de grote opkomst en de enthousiaste reacties die we van de bezoekers kregen”, zegt Hanneke Hamburger. “De voorlichting die mensen op de poli’s kregen in de vorm van demonstraties, rondleidingen en testjes viel zeer in de smaak. Wat bovendien erg werd gewaardeerd is dat er ook bijna altijd gelegenheid was voor een persoonlijk gesprek met een arts of verpleegkundige.” Ook was er veel interesse in de lezingen. Vanwege de capaciteit van de zalen kon een beperkt aantal mensen de lezingen bijwonen. Voor een aantal bezoekers betekende dit dat zij achter het net visten. “Het is jammer dat sommige mensen juist die ene lezing, waar ze graag naar toe wilden gaan, nu gemist hebben. Wij kunnen hier bij de organisatie van volgende evenementen rekening mee houden”, aldus Hamburger.

Een dikke 8,5

Ruim duizend bezoekers kwamen naar de open dag. Uit de enquête, die een deel van de bezoekers na afloop invulde, bleek dat zij de dag met een dikke 8,5 waardeerden. De bezoekers hadden het duidelijk naar hun zin en namen uitgebreid de tijd voor de open dag: gemiddeld bleef een bezoeker ruim drieënhalf uur in het WZA. Ook uit de reacties van de bezoekers bleek het enthousiasme. De geënquêteerden noemden de dag ‘leerzaam en gezellig’, ‘zeer goed georganiseerd’ en ‘voor herhaling vatbaar’.

Filmpjes
Ook de organisatoren van het WZA vinden de open dag voor herhaling vatbaar. “Op termijn zal er weer een open dag plaatsvinden, rond een ander thema. We gaan bovendien onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het organiseren van lezingen, omdat die op de open dag erg populair bleken. De keuze van de onderwerpen van de lezingen zal in overleg met de specialisten bepaald worden”, zegt Hanneke Hamburger. “Wie nog graag een keer terugblikt op de geslaagde dag,” vervolgt zij, “verwijs ik graag door naar de website YouTube. Op het eigen kanaal van het WZA zijn filmpjes van de open dag te bekijken.” Ga om het WZA-kanaal op YouTube te bezoeken naar www.youtube.com/user/WilhelminaZiekenhuis.

1 gedachte over “Open dag Wilhelmina Ziekenhuis Assen groot succes”

  1. Ik heb via via vernomen dat jullie opendagen houden. Ik vroeg me af of jullie nog mensen zoeken die eventueel op een stand spulletjes mogen verkopen.
    Ik verkoop o.a.: Sieraden, Gadgets, Voedingssupplementen, Natuur/gezondheidsproducten, (stoel)massages, Home deco etc.

    Graag hoor ik van u terug en of u voorwaardes of kosten hanteerd.

    Met vriendelijk groet, Vithry Abrahams tel: 0643016022

    Beantwoorden

Plaats een reactie