Open dag Slaapcentrum Dekkerswald over slaapproblemen

Zaterdag 26 maart is het Nationale Slaapdag. Ter gelegenheid hiervan nodigt het Slaapcentrum Dekkerswald, onderdeel van het Universitair Centrum voor Chronische Ziekten (Dekkerswald UCCZ) iedereen uit die meer wilt weten over slaapproblemen, slaaponderzoek en slaapapneu in het bijzonder.

Slaapapneu
De meeste mensen genieten ’s nachts van een welverdiende rust. Toch zijn er in Nederland meer dan 200.000 mensen die kampen met een slaapapneu. Slaapapneu is een stoornis waarbij tijdens de slaap meerdere momenten voorkomen van ademstilstand. Dat kan oplopen tot wel zestig keer per nacht. Meestal merkt de patiënt er ’s nachts niets van maar de gevolgen zijn overdag merkbaar. Slaapapneu leidt tot concentratiestoornissen en slechter functioneren op het werk en/of in het dagelijks leven.
Ook de partners van mensen met slaapapneu slapen slechter. Ze merken dat de ademhaling van hun partner stokt en na een ademstilstand vaak een hard gesnurk volgt.

Programma
Patiënten, familie en belangstellenden kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur informatie inwinnen over slaapproblemen en verschillende aspecten van slaapapneu. Er zijn longartsen, longfunctielaboranten, verpleegkundigen en een tandarts aanwezig die gespecialiseerd zijn in de behandeling van slaapapneu. Zij geven deskundige informatie over de oorzaak, diagnose en behandelmogelijkheden. Ook demonstreren ze een slaaponderzoek en geven uitleg over apparatuur.

Elk uur verzorgt de longarts, tevens slaapdeskundige, een presentatie over slaapstoornissen. De Nederlandse Vereniging van Slaap Apneu Patiënten (NVSAP) is ook met een stand aanwezig.

Adres en parkeergelegenheid
Op het terrein van Dekkerswald zijn gratis parkeerplaatsen. Na de hoofdingang volgt bewegwijzering naar ingang A van het UCCZ. Bij de ingang staat een gastvrouw om de bezoekers welkom te heten.

Dekkerswald UCCZ– ingang A
Nijmeegsebaan 31
6561 KE Nijmegen

Plaats een reactie