Open dag Reinier de Graaf ziekenhuis op zaterdag 19 maart 2011

Tijdens de landelijke Open dag van de Zorg op zaterdag 19 maart zet Reinier de Graaf de deuren van locatie Delft open om belangstellenden een kijkje in het ‘hart van Reinier’ te geven. Het ziekenhuis biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud onder het motto ‘zien, doen en beleven’. Ook staat het werven van nieuwe medewerkers en enthousiasmeren van scholieren en studenten om te kiezen voor een opleiding in de zorg centraal.

Zien
Neem een kijkje op de kinder-, KNO- of longafdeling voor leuke demonstraties. Vergeet niet de informatiemarkt en de poliklinieken oogheelkunde, orthopedie en chirurgie te bezoeken. Ook zijn er rondleidingen langs de verloskunde, pathologie, nucleaire geneeskunde en Reinier de Graafs milieu-innovatie Pharmafilter.

Doen
Laat uw bloedsuiker en cholesterolwaarden testen door onze laboranten. Of leer hechten en bloedprikken tijdens de workshop ‘verpleegkundige worden’. Is uw zoons of dochters beer of pop ziek? Ga dan op consult bij de poppendokter. Of breng een bezoek aan de ambulance om deze eens van binnen te bekijken.

Beleven
Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een zenuwonderzoek precies werkt? Ervaar dit zelf bij de KNF (Klinische Neuro Fysiologie). En hoe voelt het om een chirurg of anesthesioloog te assisteren tijdens een operatie? Geïnteresseerden voor een opleidingsplek als OK-assistent, anesthesie- of recoverymedewerker kunnen zich via OKH@rdgg.nl inschrijven voor een rondleiding op een operatiekamer.

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zij kunnen hun arm laten gipsen, mooie ballonfiguren laten vouwen of zich uitleven op een springkussen. De deuren van het Reinier de Graaf ziekenhuis (Reinier de Graafweg 3-11, Delft) staan open van 11.00 tot 15.00 uur. Kijk op www.rdgg.nl voor het complete dagprogramma.

Plaats een reactie