Open Dag bij Ziekenhuisgroep Twente

Wie een kijkje wil nemen achter de schermen van het ziekenhuis kan op zaterdag 19 maart 2011 tussen 11.00 en 16.00 uur terecht bij ZGT in Almelo en Hengelo. Beide locaties houden open huis in het kader van de landelijke Open Dag van de Zorg. ZGT staat die dag in het teken van werken en leren.

ZGT is niet alleen een ziekenhuis, maar ook een leerhuis. Tijdens de open dag kunnen bezoekers dat zien en ervaren. Welke beroepen zijn er precies in het ziekenhuis? Welke opleidingen moet je daarvoor volgen? En hoe is het om naast je werk te leren of onderzoek te doen? Laat je informeren op het carrièreplein over ZGT als werkgever en de uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Tijdens de open dag besteedt het ZGT centrum voor slaapgeneeskunde in het kader van de internationale slaapdag op beide locaties uitgebreid aandacht aan slaapstoornissen. Slaap-/waakspecialist dhr. T.J. Tacke houdt om 11.00 uur in Almelo en om 14.00 uur in Hengelo een lezing met als thema ‘overmatige slaperigheid’.

In beide vestigingen van ZGT kunnen bezoekers een kijkje nemen in een ambulance, op het klinisch laboratorium en de afdeling radiologie. Tevens zijn de cliëntenraad en de Helon Huid en Laserkliniek Oost Nederland vertegenwoordigd.

In ZGT Almelo kunnen belangstellenden onder andere de hartfalen- en oogheelkundepoli bezoeken, evenals de operatiekamers en het mortuarium. Er is informatie over osteoporose, diabetes en mammacare. Kinderen kunnen hun knuffels laten onderzoeken. In ZGT Hengelo wordt informatie gegeven over maagbandoperaties, voeding & leefstijl, verstandig zonnen en spataderbehandelingen. De dialyseafdeling en de poep en plaspoli zijn vertegenwoordigd en de bezoekers kunnen informatie inwinnen over knie- en heupaandoeningen bij OCON. Ook donorwerving krijgt uitgebreid aandacht.

Op beide locaties zijn er extra activiteiten voor kinderen. Zij kunnen zich laten schminken en meedoen aan een vossenjacht in het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat kinderen letters verzamelen die verspreid over de route via de vossen zijn te vinden. De letters vormen samen een woord. Wie het woord raadt, maakt ook nog eens kans op een leuke prijs.

Het parkeren voor bezoekers is op 19 maart gratis.

Plaats een reactie