Opbrengst vuurwerkbrillen en oordoppen naar Serious Request

In het Martini Ziekenhuis zijn vanaf deze week vuurwerkbrillen en oordoppen te koop op de poliklinieken Oogheelkunde en KNO. De opbrengst van de doppen en brillen schenken de KNO- en oogartsen aan Serious Request. Op deze manier willen zij hun bijdrage leveren aan de actie voor de stille slachtoffers van aids. De twee poliklinieken verkopen beide producten.

Bij iedere jaarwisseling komen slachtoffers van vuurwerk naar het Martini Ziekenhuis. Eenderde deel van deze slachtoffers heeft blijvend oogletsel. Vaak zijn het toekijkende volwassenen en kinderen die oogletsel oplopen. De vuurwerkbrillen zijn een initiatief van Vuurwerkpreventie. Meerdere organisaties – waaronder het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, het Oogzorgnetwerk, de Nederlandse Brandwonden Stichting en Consument en Veiligheid – ondersteunen de promotie van de vuurwerkbrillen.
Vuurwerk kan ook leiden tot onomkeerbare gehoorschade. Daarom verdient ook dat zintuig bescherming.

De brillen en oordoppen worden verkocht op de polikliniek Oogheelkunde (ingang West) en op de polikliniek KNO. De poliklinieken zijn geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Een bril kost 3 euro, de oordoppen 5,50 euro per doosje.

Plaats een reactie