Opbrengst Tour for Life nu al 1 miljoen euro voor Artsen zonder Grenzen

Het is de renners van de Tour for Life gelukt: zij hebben al één miljoen euro opgehaald voor Artsen zonder Grenzen. Over een week, van 29 augustus t/m 5 september, fietsen de renners van Noord-Italië naar Valkenburg. Ze leggen acht loodzware etappes af om noodhulp mogelijk te maken.

Recordopbrengst: een miljoen voor noodhulp
In twee jaar tijd is de achtdaagse Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen uitgegroeid tot een enorm populair wielerevenement. Vorige zomer stonden veertien ploegen aan de start, nu zijn dat er vijftig. De opbrengst steeg ook spectaculair: de eerste editie leverde 265.000 euro op. Nu is er al meer dan één miljoen euro binnen. Een recordopbrengst waar de renners trots op mogen zijn.

Op de fiets door zes landen

De ruim vierhonderd deelnemers fietsen in acht dagen van het Italiaanse dorpje Bardonecchia naar de Cauberg in Nederland. Dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, met onderweg veel legendarische cols. In Frankrijk beklimmen de renners bijvoorbeeld de Alpe d’Huez, Col de Glandon, Col de la Faucille, Le Grand Ballon en Le Hohneck. Naast het afwerken van een uitgebreid trainingsprogramma zocht elke ploeg de afgelopen maanden ook intensief naar sponsors. Ze brachten zo ieder minstens 15.000 euro bij elkaar.

Finish en huldiging in Valkenburg
Zondag 5 september komen de renners als peloton over de finish in Valkenburg, waar ze worden onthaald door hun familie en vrienden. Na de huldiging neemt Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen, de Tour for Life-cheque in ontvangst, bestemd voor slachtoffers van oorlogen, natuurrampen of epidemieën. De Graaf deed in 2009 zelf mee aan de tour.

Inschrijven 2011 al mogelijk
Een ploeg sponsoren is nog steeds mogelijk op www.tourforlife.nl. Ook is op deze site de inschrijving voor Tour for Life 2011 geopend. Er is veel interesse: al negen ploegen hebben zich voor volgend jaar aangemeld.

Meer informatie: www.tourforlife.nl

Plaats een reactie