Opbrengst Bolletjesfiets 5.600 euro

Met een bod van 5.600 euro is vanmorgen om 9.00 uur de veiling van de ‘Bolletjesfiets’ van Johnny Hoogerland gesloten. Deze hoogtechnologische fiets werd speciaal voor Hoogerland ontwikkeld door Ridley Bikes, partner van de Vacansoleil-ploeg. De opbrengst van de veiling gaat Tour for Life, een internationale wielertocht ten bate van Artsen zonder Grenzen.

Kippenvel
“Ik ben hier zó blij mee, ik geef de fiets aan mijn vader die mijn hele leven voor mij heeft klaar gestaan. Ik weet zeker dat ik hem kippenvel ga bezorgen!”, zegt de hoogste bieder Arjan Teeuwen.

Overhandiging in Surhuisterveen
Op dinsdag 2 augustus overhandigt Hoogerland de ‘Bolletjesfiets’ persoonlijk aan de nieuwe eigenaar. De uitreiking van de fiets vindt plaats voorafgaand aan het Criterium van Surhuisterveen, om 18.30 uur op het Torenplein in die plaats. Artsen zonder Grenzen is hierbij aanwezig om Hoogerland persoonlijk te bedanken voor zijn geweldige bijdrage aan de opbrengst van Tour for Life.

Tour for Life 2011: 28 augustus t/m 4 september
Tour for Life is de spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 amateurrenners, geven alles voor een groots doel: een heroïsche 1.250 km op de fiets én 15.000,- euro of meer aan sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen starten op 28 augustus 2011 in de Italiaanse Alpen. De Cauberg in Zuid-Limburg is het toneel van de emotionele finish op 4 september. Iedere dag staat de amateurs een nieuwe bijzondere klassieke etappe van gemiddeld 150 kilometer te wachten. Klassiekers uit de Tour de France, zoals de Alpe d’Huez, de Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine staan op het programma. Alle ins & outs over de Tour for Life zijn te vinden op www.tourforlife.nl.

Plaats een reactie