Op Wereld Autisme Dag wordt Paleis Soestdijk blauw

Wereldwijd zal er op 2 april 2013, World Autism Awareness Day, aandacht worden gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue.

Beursgebouw AmsterdamBeursgebouw Amsterdam in de blauwe schijnwerpers.

Na een succesvolle start van Light it up blue in Nederland vorig jaar, toen onder meer de Westertoren en het Beursgebouw in de blauwe schijnwerpers werden gezet, zullen dit jaar meerdere bijzondere gebouwen blauw verlicht worden, als sympathiebetuiging aan mensen met autisme.

Paleis Soestdijk

Het meest opvallende in het rijtje is Paleis Soestdijk, dat dit jaar voor het eerst blauw kleurt(*).

“Een fantastisch initiatief waar wij als Nederlandse Vereniging voor Autisme uiteraard heel blij mee zijn,” aldus Petra Slingerland, manager van het AutismeFonds. “Vorig jaar heeft de actie veel extra publiciteit opgeleverd en we hopen dan ook van harte dat op Wereld Autisme Dag 2013 echt heel Nederland blauw kleurt!”

In het kader van de Nederlandse Autismeweek, die van 30 maart t/m 6 april 2013 plaats vindt, nemen steeds meer organisaties en gemeenten het initiatief om regionale activiteiten te ondersteunen met een Light it up blue actie. Zo zal in de gemeente Utrecht het lichtkunstwerk in de Neudeflat van binnenuit blauw worden aangelicht, wordt in Leeuwarden het Wilhelminaplein in de blauwe schijnwerpers gezet en zal in Drachten de fontein voor het theater blauw water spuiten. In Amsterdam zal ook dit jaar het Beursgebouw weer blauw kleuren en kunnen we bij Eindhoven op de A2 onder een blauw verlichte brainwavebridge door rijden. Zelfs het hoogste punt van Nederland, de Wilhelminatoren in Vaals, zal dit jaar blauw kleuren.

Light it up blue
Wereldwijd zal er op World Autism Awareness Day (2 april) aandacht worden gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue. Het initiatief bestaat nu een aantal jaren en meer dan 180 steden in 35 landen op 6 continenten doen mee. Zo werden o.a. het Empire State Building, de Niagara watervallen, het Sydney Opera House en het beeld ‘Christus de Verlosser’ in Rio de Janeiro blauw aangelicht. In 2012 deed het AutismeFonds voor het eerst mee en was o.a. de Amsterdamse Westertoren blauw verlicht. Dit jaar zullen in Nederland meerdere bedrijven en bijzondere gebouwen blauw verlicht worden, als sympathiebetuiging aan mensen met autisme. De voortgang van alle activiteiten in het land en Light It Up Blue is te vinden op www.autismeweek.nl.

Autisme op de basisschool

De Autismeweek is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds.

Meer informatie
www.autisme.nl
www.autismefonds.nl
www.autismeweek.nl
www.paleissoestdijk.nl
www.autismeinfocentrum.nl

(*) De lampen zullen op 1 april branden van 18.00 – 24.00 uur en op 2 april van 6.00 – 8.00 uur en 18.00 – 24.00 uur.

Plaats een reactie