Op 27 oktober bijzondere opening Nieuw Craeyenburch, Nootdorp

Op het terrein van Ipse de Bruggen is door Vestia Nootdorp een bijzondere wijk gebouwd. Hier leven mensen met en zonder een beperking naast elkaar. Alle woningen zijn inmiddels opgeleverd en de meeste huurders wonen er al. Een unieke wijk waar bijzondere mensen samen wonen, samen spelen en samen leven.

Op 27 oktober vieren wij de opening van deze wijk, met speeches en een verrassend programma.

Omgekeerde integratie
Op Nieuw Craeyenburch zijn 68 eengezinswoningen, 60 jongerenwoningen en 96 woningen voor cliënten van Ipse de Bruggen door Vestia Nootdorp gerealiseerd. Een mix van zeer diverse doelgroepen. Huurders van Vestia Nootdorp wonen hier samen met cliënten van Ipse de Bruggen in een complex. Daarom is er sprake van omgekeerde integratie. Dat vergt van deze huurders niet alleen begrip, maar ze zullen zich ook deels moeten aanpassen aan die levensstijl.

Festiviteiten opening
Op woensdag 27 oktober vieren wij gezamenlijk en met alle huurders de opening van deze bijzondere wijk. De gasten worden verwacht op de kruising van de Borndiep en Waddenzee vanaf 15:30 uur. Na een kijkje in de wijk wordt gestart met het officiële programma, in de aula van Stichting Ipse de Bruggen. Daar worden korte speeches gehouden door Evert Remmerswaal, bedrijfsdirecteur Vestia Nootdorp, Jan Fidder, voorzitter van de raad van bestuur van Ipse de Bruggen en Peter van Haagen, wethouder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarna is er een optreden van een bekende Nederlander.

Het afsluitende lied is zeer bijzonder!

Eerlijke kansen
Iedereen verdient een eerlijke kans op een betaalbaar en goed huis in een fijne woonomgeving. Toch is dit voor veel mensen lastig te realiseren, zeker voor sommige (kwetsbare) groepen. Vestia zet zich in om, voor met name die minder zelfredzame groepen, deze kans te vergroten.

Plaats een reactie