Oordelen over Erasmus Medisch Centrum op Zorgkaart

0
684

Het Erasmus MC krijgt van patiënten ruime voldoendes op de Zorgkaart Nederland. Het hoogste cijfer voor de verschillende locaties is voor de centrum locatie: 7.8.

Oordelen
De mening van de patienten lopen uiteen. Enkele oordelen: “Zeer kundige artsen en lieve, vriendelijke verpleegkundigen”, “afstandelijk en arrogant”, “ik was bang om een nummer te zijn, maar echt iedereen was super begaan met me”, “parkeren heel slecht”, “zeer veel wisselingen onder het personeel” en “een erg fijn ziekenhuis”.

Ambitieus
De Zorgkaart Nederland presenteert zich ambitieus. De kaart “biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek.” Consumenten hoeven niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van hun keuze, wordt gesteld. Echter, de basis onder de kaart is nog zwak. Het aantal oordelen over het Erasmus MC bedraagt maar 62.

Trend
Zorgkaart Nederland is een initiatief van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum en de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie. Zilveren Kruis Achmea verleent er steun aan. De kaart past in een trend om oordelen en ervaringen van patiënten openbaar te maken voor het publiek. Onder meer het AD, Elsevier, Dr. Yep en Kiesbeter doen dit al langer.