Ook Koning Leeuw zoekt een troonopvolger

In juni 2012 lanceerde Stichting SPOT de landelijke actie Save My Pussy. Een prikkelende slogan om op die manier op ludieke wijze aandacht te vragen voor de met uitsterven bedreigde wilde katachtigen.

Leeuw, Stichting SPOTS

In juni 2012 paradeerden twee gebodypainte dames door de straten van Amsterdam en in januari 2013 volgden de Nieuwjaarsduiken in Safaripark Beekse Bergen en Scheveningen. De volgende ludieke actie staat gepland op 30 april 2013 en heeft alles te maken met koningen……..

Tijd om aandacht te vragen voor die andere koning
Het kan je niet ontgaan zijn, op 30 april 2013 krijgen wij een troonswisseling. Voor het eerst sinds decennia krijgt Nederland weer een koning. Maar hoe zit het met die andere koning, met de koning van de dieren. De leeuw.

Koning leeuw lijdt een kwijnend bestaan. De eens zo trotse heerser van het dierenrijk lijkt gedoemd zijn koninkrijk permanent te verwisselen voor de eeuwige jachtvelden. Het aantal leeuwen kroonprinsen is de afgelopen 100 jaar met meer dan 80% afgenomen. Leefden er 100 jaar geleden nog zo’n 200.000 leeuwen, nu zijn dat er nog maximaal 32.000. Koning leeuw wordt met uitsterven bedreigd en dat maakt het steeds lastiger om een troonopvolger te vinden. Of zou onze aanstaande koning een handje kunnen helpen? Met hulp van jullie gaan we het hem vragen!

Kijk voor meer video’s op Youtube-kanaal van Stichting SPOTS

Wat moet je doen?
Fotografeer een leeuw in jouw omgeving. Dit mag een knuffel zijn, een leeuw in een wapen, leeuwen standbeeld, Nederlands Elftal, een foto van een leeuwentekening of collega in leeuwenpak of met leeuwenmasker . . . wat jij verzint! De foto’s worden gebruikt om een fotoboek te maken. Die bieden we op ludieke wijze op of rond 30 april 2013 aan aan onze nieuwe koning, met hulp van de poezenmodellen van onze partner Promovision. Om zo aandacht te vragen voor de precaire positie van die ándere koning: koning leeuw!

Graag zien we je foto’s tegemoet
Stuur je foto’s voor 15 april 2013 op naar spots@ziggo.nl. Geef in de e-mail aan of je naam vermeld mag worden en of we jouw foto mogen gebruiken voor onze social media pagina’s. En als je er een motivatie of kort verhaaltje bij hebt, heel graag! Hoe meer steunbetuigingen aan de leeuw, hoe beter! De drie leukste inzendingen belonen wij met een knuffel leeuw!

Meer informatie
Stichting SPOTS
– www.facebook.com/stichtingspots

Plaats een reactie