Oogziekenhuis Zonnestraal ontvangt Menzis TopZorg-keurmerk

Oogziekenhuis Zonnestraal in Doetinchem mag zich als enige in haar regio TopZorg-aanbieder noemen. Zorgverzekeraar Menzis kent het TopZorg-predicaat toe aan ziekenhuizen of zelfstandig behandelklinieken die de beste kwaliteit, snelheid van diagnose en behandeltijd en informatievoorziening bieden. In het geval van Oogziekenhuis Zonnestraal op het gebied van staaroperaties.

Intern
Dat Oogziekenhuis Zonnestraal het predicaat TopZorg-aanbieder krijgt, is extra bijzonder omdat de eisen voor 2011 en 2012 nu verder zijn aangescherpt. De eisen zijn met name gericht op het gemak voor de patiënt. Zo wordt erop gelet dat de onderzoeken zoveel mogelijk op één en dezelfde dag plaatsvinden en dat bij het maken van afspraken maximaal wordt ingespeeld op de wensen en behoeften van de patiënt. Oogziekenhuis Zonnestraal voldoet aan deze strenge eisen en daarom kan de patiënt rekenen op de snelste en beste behandeling van staar. Dit komt onder andere omdat er wordt gewerkt met de modernste apparatuur en technieken waardoor de tijd op de operatiekamer minimaal is, de patiënt mag dezelfde dag nog naar huis.

Een vorm van erkenning
Algemeen directeur Co van Angelen is trots op het verkrijgen van het TopZorg-keurmerk. “Het is een vorm van erkenning voor het feit dat wij ons met alle vestigingen inzetten voor het bieden van kwalitatief hoogstaande zorg en klanttevredenheid”, aldus Van Angelen. “Daarmee willen we ons ook onderscheiden van de ziekenhuizen; door problemen als bijvoorbeeld lange wachttijden en een onpersoonlijke behandeling uit te sluiten. Wij maken ons sterk voor kwaliteit en patiënttevredenheid en sturen onze organisatie daarop. Alle plannen voor verbetering van de patiënttevredenheid worden op hun effectiviteit gemeten door een onafhankelijke derde. Uit die meting kwam Doetinchem voor 2010 ook als beste uit de bus. Dat het beleid effect heeft gehad blijkt wel uit het feit dat we in 2009 een ISO certificering hebben ontvangen. Het geeft voldoening dat we nu ook van Menzis de externe erkenning krijgen voor onze inzet en resultaten op het gebied van kwaliteitsverbetering.”

Plaats een reactie