Ontstressplek voor kwetsbare vrouwen

De moderne vrouw heeft een druk leven. Een heerlijke en doeltreffende manier om af en toe te ontspannen, is een bezoek aan de sauna. Overal in het land bieden wellnesscentra een keur aan verwenarrangementen aan. Helaas kan een speciale groep vrouwen daar niet terecht.

Wat nu als jezelf letterlijk bloot geven, het meest kwetsbare moment voor iedere vrouw, niet zo vanzelfsprekend is? Omdat er zichtbaar iets ‘anders’ is aan het lichaam. Bijvoorbeeld door een ernstige ziekte, ongeluk of aandoening. Het maakt een bezoek aan een gewoon saunacomplex emotioneel beladen, ongemakkelijk en voor velen daarmee onmogelijk. Maar ook die vrouwen willen soms heilzaam ontspannen. Buiten de medische sfeer kunnen zij echter nergens terecht. Gelukkig gaat dat veranderen.

Laagdrempelige wellness
Astrid Kesler – masseur en coach – heeft vergevorderde plannen voor Thermen WellBeing, een plek waar kwetsbare en beschadigde vrouwen kunnen genieten van een heerlijke verwendag. Een klein paradijsje op de Veluwe om ongedwongen te ’tutten en frutten’. Zonder nieuwsgierige blikken en zonder zielig te zijn. Samen met vertrouwde mensen, een vriendin, zus of dochter. Maximaal vier personen, women only.

Geld inzamelen
Het enige dat realisatie nog in de weg staat, zijn de financiën. De WellBeing Foundation doet er alles aan om fondsen te werven. De website www.thermenwellbeing vertelt er meer over. Kleine en grotere donaties druppelen inmiddels binnen. Kesler: “Er is twee ton nodig voor de bouw. Als Thermen Wellbeing er eenmaal staat, zal het geheel selfsupporting zijn. Het wordt een onderneming zonder winstoogmerk.”

Plaats een reactie