Ontmoetingsdag voor kankerpatiënten en hun naasten

Onder het thema ‘Op adem komen’ organiseert de stichting Als kanker je raakt een ontmoetingsdag voor iedereen, die wordt geconfronteerd met kanker.

Stichting Als kanker je raakt

De dag, die voor kankerpatiënten en hun naasten wordt georganiseerd, staat in het teken van ontmoeting, herkenning, bezinning en bemoediging.

Het doel van deze ontmoetingsdag is om mensen, die door kanker worden geraakt, te ondersteunen, hen te helpen bij vragen rondom zingeving en hen écht te ontmoeten. Ook dit jaar is er weer veel aandacht voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft, heeft gehad of is overleden aan kanker.

Open Dag Stichting Als Kanker Je Raakt, 23 maart 2012.

In de rustieke sfeer van het oude Klooster wordt een afwisselend programma geboden van ontmoeting, overdenking, muziek en diverse workshops. Deze workshops zijn zeer uiteenlopend, maar allemaal gericht op toerusting, bemoediging en ontmoeting met lotgenoten.

Inhoudelijk programma
Het programma wordt gepresenteerd door Erwin Hout. Sprekers zijn Rita Renema-Mentink, geestelijk verzorgster, dr. Marc Desmet, arts palliatieve zorg, en ds. Arie van der Veer. Laatstgenoemde zal spreken over het thema: ‘Over-leven in de woestijn’. Men spreekt van ‘woestijnervaringen’ als mensen worden teruggeworpen op de kernvragen van het menselijk bestaan. Als zij geteisterd worden door twijfel, angst en onzekerheid. Maar ‘verkeren’ in de woestijn kan ook goed zijn. Ruimte en tijd nemen voor jezelf, maar vooral ook om God te ontmoeten. Om zo even afstand te nemen van de ‘race van het leven’ en de accu weer op te laden. Na de lunch is de workshopronde met keuze uit meerdere workshops. Tevens zal deze dag opgeluisterd worden door diverse muzikale intermezzo’s.

Aanmelden
Wij nodigen geïnteresseerden hartelijk uit om – alleen of met anderen – zaterdag 12 april 2014 van 10.00 uur tot 15.15 uur naar onze ontmoetingsdag in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort te komen. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Er is wel een giftenbus aanwezig. Graag vooraf aanmelden.

Meer informatie
– Website: www.alskankerjeraakt.nl
– E-mail: ontmoeten@alskankerjeraakt.nl
– Plaats: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort.

Plaats een reactie