‘Ontdekken wat je kind echt nodig heeft’

0
735

‘Ontdekken wat je kind echt nodig heeft’ van Annette Kast is een praktische opvoedgids voor concrete problemen die aan de orde van de dag zijn met kinderen vanaf 2 jaar. Het boek biedt speciale tips voor drukke kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren, koppige kinderen en verlegen en angstige kinderen. Plus een apart hoofdstuk over problemen bij slapen, eten en zindelijk worden.

Flaptekst van het boek
Kinderen willen de hele dag van alles, maar niet alles wat een kind wil, is ook goed voor hem. Hoe stel je als ouder paal en perk aan moeilijk gedrag en ontdek je samen met je kind wat hij op dat moment werkelijk nodig heeft?

Hoe kun je tegelijkertijd fair zijn en voet bij stuk houden? Wat kun je doen om te voorkomen dat conflicten van alledag uitgroeien tot een crisis? En als het toch op een crisis uitloopt – welke mogelijke oplossingen zijn er dan?

Praktische opvoedgids voor concrete problemen die aan de orde van de dag zijn met kinderen vanaf 2 jaar.

Met speciale tips voor drukke kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren, koppige kinderen en verlegen en angstige kinderen. Plus een apart hoofdstuk over problemen bij slapen, eten en zindelijk worden.

Auteur
Annette Kast is psychologe en gedrags­therapeute. Sinds 1991 heeft deze moeder van drie kinderen haar eigen praktijk als gezinstherapeute. Eerder verscheen bij Scriptum haar boek: Ieder kind heeft ­grenzen nodig.

Boekgegevens
Auteur: Annette Kast
Titel: Ontdekken wat je kind echt nodig heeft
ISBN: 978 90 5594 666 2
Prijs: € 19,95