Onnodig slecht zicht op de weg duur betaald

Slecht zicht op de weg is onnodig vaak de oorzaak van ongelukken en bovendien verboden. Het boetebedrag voor slecht zicht in de auto en ondeugdelijke ruitenwissers kan bovendien fors oplopen.

Campagnebeeld Carglass-VVN

Om automobilisten bewust te maken van het belang van goed zicht in de auto en zo het aantal verkeersongelukken tijdens de herfst- en winterperiode te verminderen starten Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Carglass opnieuw met hun campagne ‘Veilig autorijden begint met goed zicht’.

Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) verdubbelt de kans op een verkeersongeluk door slechte weersomstandigheden. Vooral regen zorgt voor slecht zicht tijdens het autorijden. Met het continueren van de campagne, waarmee vorig jaar veel automobilisten effectief zijn ingelicht, wijzen VVN en Carglass op het belang van goede ruitenwissers en een schadevrije voorruit.

De meeste ongelukken in het verkeer komen voort uit menselijk falen. Opvallend veel ongelukken kunnen voorkomen worden door bewust en verstandig verkeersgedrag en door regelmatig onderhoud aan de auto.

Veel automobilisten hebben niet door dat het zicht wordt verminderd door slechte ruitenwissers. De rubbers van de ruitenwissers zijn door het zomerweer aangetast en daarnaast worden ruitenwissers in de winterperiode nogal eens gebruikt als “ijskrabber” wat de rubbers niet ten goede komt. Naast een boete van €120 voor onvoldoende zicht door de voorruit riskeren automobilisten een boete van €120 voor ondeugdelijke ruitenwissers.

Goede ruitenwissers en een schadevrije voorruit zorgen voor een helder zicht op de weg waardoor je je als automobilist zekerder voelt. Door tijdens slecht weer de snelheid te verminderen en de onderlinge afstand te vergroten heb je als automobilist meer grip op de verkeersveiligheid.

“Wij voelen ons gesteund in onze boodschap en in ons beleid door onze partner Carglass, die als het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf tips ter bevordering van een veilige verkeersdeelname consequent via alle mogelijke klantcontacten onder de aandacht brengt. En dat zet extra kracht bij aan de verkeersveiligheidsboodschap”, aldus VVN-directeur Linda van der Eijck. Tijdens de campagneperiode krijgen automobilisten gratis nieuwe ruitenwissers van Bosch bij een ruitreparatie of -vervanging.

De campagne ‘Veilig autorijden met goed zicht’ van VVN en Carglass start maandag 30 september 2013 met een reeks tv-spotjes.

Plaats een reactie