Online weegschaal uitkomst bij dieet

De eerste zonnestralen doen weer denken aan het strand, luchtige kleding en bikiniweer dat straks weer voor de deur staat. Het alarm voor veel Nederlanders om aan het gewicht te gaan werken. Uit onderzoek van HealthCoach.nl blijkt dat 72 procent van de 500 ondervraagden het tijdens een dieet belangrijk vindt om altijd overzicht op de resultaten te houden. Diëtiste Janneke Koeman introduceert een weegschaal die gekoppeld is aan je persoonlijke account op internet. Hierdoor worden de meetresultaten direct inzichtelijk voor de diëtiste die via HealthCoach.nl persoonlijke begeleiding geeft.

Online dieetplan
HealthCoach.nl is de eerste in Nederland met een dieetprogramma dat wordt ondersteund met persoonlijke online coaching en een online weegschaal. De begeleiding begint met een intakegesprek waarbij de huidige medische situatie wordt besproken. Deelnemers kunnen zichzelf daarna thuis wegen, terwijl de weegschaal de meetresultaten online naar een eigen HealthCoach account verzendt. De BMI, vetpercentage en spiermassa worden weergegeven in duidelijke grafieken, zodat de resultaten van het eigen dieetplan goed gevolgd kunnen worden. Koeman is de eerste diëtiste die in beeld brengt wat je eet- en beweegpatroon is in combinatie met de meetresultaten van een online weegschaal. Alleen met deze combinatie is het mogelijk een uiterst compleet advies te geven dat niet onder doet van een fysiek consult bij de diëtist. Online dieetadvies is de toekomst. Een modern dieetplan moet passen in ieders persoonlijke leefstijl.

Psychische begeleiding
Online coaching wint steeds meer terrein. En dat is niet zonder reden, volgens Janneke Koeman. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat online behandeling minstens zo effectief is als face-to-face begeleiding.”Deelnemers aan mijn online dieetprogramma krijgen nog steeds persoonlijke begeleiding en geen geautomatiseerd programma op basis van een standaardlijst. Klanten zijn veel opener en eerlijker, omdat ze niet fysiek iemand tegenover zich hebben zitten. De drempel om over zichzelf te vertellen wordt daardoor lager, waardoor meer informatie naar voren komt en dit resulteert in verbetering van de dienstverlening. Dat het begeleiden van HealthCoach succesvol is blijkt uit de reeds behaalde resultaten van onze huidige klantengroep. Hier ligt het gemiddeld gewichtsverlies op 11%”, aldus Koeman.

Over Janneke Koeman
Janneke Koeman is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dit houdt in dat er eisen worden gesteld om de kwaliteit te waarborgen. Met hetzelfde doel neemt ze deel aan diverse landelijke overleggen voor deskundigheidsbevordering. Koeman heeft tien jaar ervaring met het begeleiden van mensen met overgewicht en boekt hiermee bovengemiddeld goede resultaten.

Voor meer informatie: www.healthcoach.nl

1 gedachte over “Online weegschaal uitkomst bij dieet”

  1. Een dieet met weinig vet plus een eetpatroon met veel olijfolie, noten, gevogelte en bepaalde soorten groenten en fruit verlagen de kans op Alzheimer.

    Beantwoorden

Plaats een reactie