Online verkiezing voor de Hersenbokaal 2010 van start

Vanaf vandaag t/m 21 oktober a.s. roept de Hersenstichting iedereen op een stem uit te brengen op één van de genomineerden voor de Hersenbokaal. Dit is een jaarlijkse prijs van € 5000 voor werkgevers die moeite doen om werknemers met een hersenaandoening aan het werk te houden. Uit 125 inzendingen heeft een jury vijf organisaties genomineerd.

Het publiek wordt opgeroepen om hieruit een winnaar te kiezen. Ook de jury zal een winnaar uitkiezen. De prijzen voor de winnaars worden op 28 oktober a.s. uitgereikt door juryvoorzitter Iris van Bennekom. Rob Trip verzorgt de presentatie.

Een hersenaandoening heeft doorgaans gevolgen voor alle levensdomeinen en daarmee ook voor de factor arbeid. Mensen met een hersenaandoening willen gewoon blijven meedoen en kunnen dat vaak ook – ook op de werkvloer. Werknemers met een hersenaandoening hebben zelf hun werkgever aangemeld omdat zij vonden dat hun werkgever een extra pluim verdient voor zijn inspanning hen aan het werk te houden. Werkgevers die zich committeren aan deze groep supergemotiveerde werknemers en ze de kans geven zich waar te maken, verdienen waardering vindt ook de Hersenstichting. Vandaar deze prijs.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

– Athlon Car Lease Nederland BV, Almere
Deze organisatie is aangemeld door de Directeur Strategische Samenwerking. Als gevolg van de ziekte van Parkinson gaf hij zijn voormalige functie als Operationeel Directeur op, in het vertrouwen dat de organisatie hem zou willen behouden. Dit vertrouwen werd niet beschaamd. Ondanks zijn beperkte inzetbaarheid maakt hij in zijn nieuwe functie nog steeds volwaardig deel uit van de directie.

– De Taalbrug in Eindhoven
Na een CVA kon de aanmeldster, een logopediste, haar vak niet meer uitoefenen. Na jaren van zoeken naar een goede plek binnen de organisatie werkt zij nu als coördinator Scholing. In die functie zet zij zich zeer succesvol in en kan zij zich binnen haar mogelijkheden opnieuw ten volle ontplooien.

– 2Organize in Rotterdam
De aanmelder, gehandicapt vanaf zijn geboorte, was aanvankelijk ICT-operator. Door toenemende fysieke en mentale klachten heeft hij deze functie moeten opgeven. Hij verzorgt nu de post en bemant de receptie. Daarnaast vervult hij de onofficiële rol van mentor voor vele jongere werknemers in de organisatie.

– Het Nederlands Handbal Verbond in Oosterbeek
Na het afsluiten van haar carrière als handbalinternational werd de aanmeldster geconfronteerd met een hersentumor. Hierdoor raakte ze tijdelijk uitgerangeerd. Ze knokte zich terug en zet nu haar ervaring in om jong vrouwelijk handbaltalent te trainen. Haar passie voor de sport is nog onverminderd aanwezig.

– Boekhandel Daan Nijman in Roden
Nadat diverse pogingen tot het vinden en houden van een werkplek mislukten, kreeg de aanmelder het aanbod in deze boekhandel te komen werken. Hij ervaart beperkingen door hersenletsel als gevolg van een hersentumor op jonge leeftijd. Zijn kwaliteiten kan hij nu blijvend inzetten en verder ontwikkelen. Daartoe krijgt hij alle kansen.

De jury bestaat dit jaar uit:
– Iris van Bennekom, directeur Langdurige Zorg, ministerie VWS, juryvoorzitter
– Otto Bielars, voorzitter van de Parkinson Vereniging
– Nicolette Mak, oprichtster Valid Foundation
– Theo van Woerkom, neuroloog en oud-bestuurslid van de Hersenstichting
– Bas Albers, managing Partner / Bedrijfsarts HPHC
– Rob Stolk, HR Vice President Unilever Benelux

De prijzen worden uitgereikt op 28 oktober a.s. in het AFAS theater in Leusden. Hiervoor worden alle 125 inzenders uitgenodigd.

Meer informatie: www.hersenstichting.nl/hersenbokaal

Plaats een reactie