Online kaart en cadeau sturen naar patiënten in ziekenhuis

Via de website www.rijnstate.nl kan vanaf vandaag een kaart, bloemen of chocolade worden gestuurd naar patiënten die zijn opgenomen Ziekenhuis Rijnstate of Ziekenhuis Zevenaar.

De Alysis Zorggroep heeft per 1 maart 2011 haar naam in Rijnstate veranderd.

De ziekenhuizen doen dit in samenwerking met Greetz. De opbrengst gaat naar Stichting Good Bears, die in ruil daarvoor ‘troostberen’ levert voor kinderen die in Zevenaar en Rijnstate op de Spoedeisende hulp komen.

Kaartje sturen

Iemand die een kaartje of cadeautje wil sturen naar een patiënt in het ziekenhuis, kan dat vanaf nu doen via Alysis.nl. De kaarten en cadeaus worden online besteld en dan vanuit Greetz naar het ziekenhuis gestuurd. In het ziekenhuis wordt het kaartje of het cadeau direct afgeleverd op de kamer van de patiënt.

Troostbeer voor zieke kinderen

Degene die een kaartje of cadeau bestelt via www.rijnstate.nl/kaartjesturen, biedt daarmee ook een klein beetje troost aan kinderen die om welke reden dan ook op de Spoedeisende hulp in Rijnstate of Zevenaar terechtkomen.

Van elk kaartje of cadeautje dat via Greetz wordt verstuurd, gaat namelijk 20% naar de Alysis Zorggroep. Alysis schenkt dit volledige bedrag aan de Stichting Good Bears of the World.

“De stichting schenkt troostberen aan kinderen die na een traumatische ervaring troost en liefde nodig hebben. Bijvoorbeeld na een ongeluk of bij een ziekenhuisopname,” legt de heer Labberton, secretaris bij Stichting Good Bears, uit. “Door deze steun kan Good Bears ook beren geven aan kinderen die bij ons in Zevenaar of Rijnstate op de spoedeisende hulp terecht komen. Deze kinderen kunnen de troost van zo’n beer vaak goed gebruiken!”, aldus Jeroen Horsting, hoofd Spoedeisende Hulp van Ziekenhuis Zevenaar.

Uiteraard kan men via de website van Alysis ook een kaart naar iemand buiten het ziekenhuis sturen en ook zo bijdragen aan het goede doel.

2 gedachten over “Online kaart en cadeau sturen naar patiënten in ziekenhuis”

Plaats een reactie