Online actieplatform helpt wandelaars te helpen

Vanaf februari 2014 start het actieplatform www.wandelvooreenander.nl voor alle wandelaars die hun prestatie willen gebruiken om geld op te halen voor een goed doel.

Wandel voor een ander, 2

Het gebeurt steeds vaker dat wandelaars hun hobby en hun prestatie inzetten om geld en steun te verzamelen voor een goed doel.

Het platform WandelVooreenAnder wil deze ontwikkeling graag stimuleren en ondersteunen. In omringende landen zoals in het verenigd koninkrijk bijvoorbeeld hebben onderzoeken laten zien dat ca. 65% van de wandelaars minstens 1x per jaar een actie opstart voor een goed doel. Vaak gebeurt dat nog op de traditionele manier door bij buren, familie, vrienden en bekenden met de pet langs te gaan. Tegenwoordig wordt dit door veel mensen als lastig en bewerkelijk gezien en een tijd met alle digitale mogelijkheden hoeft dit natuurlijk ook niet meer.

Nederland telt circa 6.600.000 regelmatige wandelaars waarvan velen enkele keren per jaar mee doen in een van de honderden georganiseerde wandelevenementen. Samen maken de wandelaars jaarlijks 710 miljoen wandelingen. Dat maakt de wandelsport tot een van grootste sporten in Nederland met deelnemers van alle leeftijden. Behalve grootschalige evenementen zoals de Rode kruis bloesemtocht en de Nijmeegse 4Daagse zijn er wekelijks enkele tientallen kleinere evenementen verspreid over het hele land. Ook wandelroutes zoals het Pieterpad of de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela kennen een groeiende populariteit.

Wandel voor een ander

Groot gebruiksgemak
Wandelaars die zich aanmelden bij het actieplatform WandelVooreenAnder hoeven zich geen zorgen te maken over administratie of verantwoording van het toegezegde geld. Daar zorgt het platform voor. In 3 gemakkelijke stappen maakt een wandelaar een nieuwe actie aan. De keuze van welk evenement en welk Goed Doel is helemaal aan de wandelaar zelf. Daarna is een kort berichtje aan vrienden en bekenden al genoeg om sponsoring te krijgen. Het platform Wandel Voor een Ander zorgt geheel automatisch voor de administratie en houdt wandelaar én sponsor op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

100% afdracht aan het gekozen doel
De onafhankelijke stichting ‘Presteren voor een ander’ beheert alle sponsorgelden totdat de prestatie door de wandelaar volbracht en de actie voorbij is. Daarna wordt het volledige sponsorbedrag zonder inhouding van kosten door de stichting overgemaakt aan het door de wandelaar zelf gekozen goede doel.

Meer informatie
http://www.wandelvooreenander.nl