Onderzoekers UMC Utrecht zorgen voor doktersdiploma in één dag

Zondag 18 april kunnen kinderen van 6 tot 14 jaar ontdekken of zij hart hebben voor de medische wetenschap. Tijdens deze Culturele Zondag staan het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh – museum & sterrenwacht helemaal in het teken van het hart. Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) leiden kinderen in één dag op tot dokter en verdienen daarmee een doktersdiploma.

Alle activiteiten in het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh staan in het teken van hart en bloedvaten. Zo kunnen kinderen allerlei proeven en experimenten doen. Ze leren verschillen ontdekken tussen dierenharten en een mensenhart, de eigen conditie testen en in quizjes alles ontdekken over hart en bloedvaten. Hoe kun je een hart beter maken met een octopus? Paul Gründeman, wetenschapsonderzoeker van het UMC Utrecht vertelt hoe dat kan. Gründeman is de uitvinder van de Octopus, een apparaatje dat hartoperaties makkelijker maakt.

Echte onderzoekers van het UMC Utrecht helpen kinderen in één dag een doktersdiploma te halen door opdrachten uit te voeren in Sonnenborgh en het Universiteitsmuseum. Maar er zijn nog veel meer dingen te doen: er is spannend theater en jongere broertjes of zusjes zijn met hun knuffels welkom op het teddyberenspreekuur.

Het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh zijn deze dag gratis toegankelijk. Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen spannende proeven en experimenten doen en ontdekken dat dokters ook uitvinders zijn. De activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Het UMC Utrecht bestaat 10 jaar na het samengaan van het WKZ, AZU en de Medische Faculteit en viert dit lustrum o.a. met dit programma voor kinderen. ‘Ontdek de passie van het UMC Utrecht’ is het thema van dit lustrumjaar.

Het geheim van de dokter: Culturele Zondag
Locaties: Universiteitsmuseum (Lange Nieuwstraat 106) en Sonnenborgh (Zonnenburg 2)
18 april 2010, 12:00 – 16:00 uur, je kunt tot 15.30 uur starten op beide locaties
www.uu.nl/universiteitsmuseum, www.sonnenborgh.nl

Plaats een reactie