Onderzoek naar medicatie voor vrouwen met seksuele problemen

Recent is een onderzoek gestart naar medicatie voor vrouwen met klachten op seksueel gebied, ook wel Female Sexual Dysfunction (FSD) genoemd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht, Divisie Farmacologie, in opdracht van het Alan Turing Institute Almere (ATIA).

Het onderzoek zal bestaan uit 3 preklinische studies naar 3 verschillende medicijncombinaties. Er wordt onderzocht welk effect de verschillende combinaties van actieve stoffen hebben op het seksueel functioneren van vrouwen. Het onderzoek zal naar verwachting 1 jaar duren en wordt uitgevoerd onder leiding van Prof. dr. Berend Olivier, hoogleraar Farmacologie van het centrale zenuwstelsel aan de Universiteit Utrecht.

De data die door de Universiteit Utrecht uit dit onderzoek verkregen worden, analyseert het ATIA met behulp van de nieuwste A.I. technieken (Artificiële Intelligentie). In tegenstelling tot reguliere analysemethoden maken deze technieken het mogelijk om ook non-linaire, meer complexe verbanden te leggen.

Female Sexual Dysfunction, oftewel ‘seksuele disfunctie bij de vrouw’, is de overkoepelende term voor verschillende seksuele klachten bij vrouwen. Deze klachten zijn niet eenduidig toe te wijzen aan oorzaken zoals medicijngebruik, relationele problemen of psychische klachten. Deze klachten kunnen gevolgen hebben voor de vrouw zelf, maar ook voor haar relatie. De meest voorkomende klachten zijn verminderd seksueel verlangen en het niet goed opgewonden kunnen worden, maar ook pijnklachten of orgasmeproblemen komen voor. Tot op heden is er nog geen effectief middel op de markt voor vrouwen met seksuele klachten.

Plaats een reactie