Onderwijsprijs LUMC voor tweede keer naar MCH Heelkunde

De afdeling Heelkunde (Chirurgie) van het Medische Centrum Haaglanden (MCH) heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de Onderwijsprijs gewonnen voor het ‘beste coschap 2010 – 2011’ van de gehele regio. De Onderwijsprijs is van het Leids Universitair Medisch Centrum/MFLS (Medische Faculteit der Leidsche Studenten).

Het coschap Heelkunde werd geroemd om zijn goede onderwijs, de benadering door en benaderbaarheid van specialisten, het zelfstandig laten werken van de co-assistenten en de sfeer op de afdeling. Dr. S. Meylaerts ontving in Leiden deze prijs uit handen van de voorzitter van de Leidse Co-raad.

De Leidse Co-raad gaf aan dat ook het coschap Gynaecologie van het MCH de top heeft bereikt, ook zij bieden toponderwijs en zijn een goed voorbeeld voor een best-practice.

De Leidse Co-raad neemt ieder jaar een enquête af onder alle coassistenten. Er wordt daarbij gekeken naar wat een co-assistent belangrijk vindt tijdens een coschap, zoals de sfeer, de kwaliteit van het onderwijs en de faciliteiten van het ziekenhuis waar hij/zij werkt. De drie genomineerden voor het beste coschap 2010-2011 waren: coschap Heelkunde MCH, coschap Gynaecologie MCH en coschap Heelkunde Groene Hart Ziekenhuis.

Plaats een reactie