Ondanks nierziekte onbezorgd op vakantie

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen ontzettend belangrijk. Even lekker er tussenuit, andere culturen ontdekken en van de natuur genieten.

Ondanks nierziekte onbezorgd op vakantie, Corendon, Dialyse 1

Helaas is dit voor nierpatiënten niet altijd mogelijk of even makkelijk. Reisorganisatie Corendon organiseert medische vakanties voor dialysepatiënten, omdat zij vindt dat iedereen op vakantie moet kunnen gaan.

In Nederland zijn er ongeveer 60.000 personen met ernstige nierproblemen. Bij hen functioneren de nieren niet goed, of zelfs helemaal niet meer. Ruim 6.000 van hen zijn dialysepatiënten, waarbij de nieren nog maar voor 10% normaal functioneren. Zij staan op de wachtlijst voor een donornier, waarvoor de wachttijd bijna 5 jaar bedraagt. Om in de tussentijd het lichaam van de patiënt in goede conditie te houden, moeten zij drie keer per week nierdialyse ondergaan.

Ondanks nierziekte onbezorgd op vakantie, Corendon, Dialyse 2

Filtering van afvalstoffen
De nieren zijn belangrijke organen die onder andere het vocht met zout en afvalstoffen uit het lichaam filteren en daar urine van maken. Wanneer de nieren niet goed werken zal het lichaam zichzelf vergiftigen, met de dood als gevolg. Tijdens een nierdialyse worden de schadelijke stoffen uit het bloed gehaald, wat per keer zo’n 4 tot 5 uur in beslag neemt.

Een onvergetelijke vakantie
“Onze reizigers hadden in het verleden wegens hun gezondheid vaak niet de moed om te reizen,” vertelt Gamze Gunes, Product Manager bij Corendon Care. “Wij zorgen ervoor dat onze gasten zich tijdens hun vakantie net zo veilig en gemakkelijk voelen als thuis. Bovendien willen we hen een onvergetelijke vakantie bezorgen.”

Ondanks nierziekte onbezorgd op vakantie, Man en vrouw op het strand

Zonnige vakantiebestemmingen
Dialysepatiënten kunnen bij Corendon Care kiezen uit reizen naar de bestemmingen Turkije, Spanje, Griekenland, Macedonië, Kroatië, Bulgarije, Egypte en Tunesië. Op iedere bestemming werkt Corendon Care samen met de beste dialysecentra die zijn uitgerust met de modernste apparatuur van Europese standaard.

Dialysereizen zijn niet de enige medische vakanties die Corendon organiseert. Ook mindervaliden, slechthorenden, personen met huidproblemen en personen die afhankelijk zijn van zuurstofflessen kunnen bij Corendon Care terecht voor een compleet georganiseerde vakantie.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.corendon.nl en op www.corendoncare.com.

Plaats een reactie