Oncofonie, symfonie voor je leven

Stichting Kanker in Beeld presenteert in samenwerking met Koninklijk Theater Carré op zondag 16 september 2012 de ‘Oncofonie, symfonie voor je leven’. Dit unieke en eenmalige benefietconcert ter ere van kankerpatiënten en hun naasten verbindt alle muzikale disciplines met elkaar. Verschillende bekende artiesten waaronder Liesbeth List, Hans Dagelet, Sylvana Simons, Henny Huisman, Fay Claassen, Elle van Rijn en Marion Bloem verlenen belangeloos hun bijdrage.

Patricia Deiters van Stichting Kanker in Beeld overhandigt eerste maat aan Henny Huisman en Sylvana Simons

Iedereen kan deelgenoot worden van deze belevenis door één of meer muziekmaten te sponsoren. Vrijdag 9 maart 2012 is in Koninklijk Theater Carré de eerste maat overhandigd aan Sylvana Simons en Henny Huisman.

Zingen voor je Leven
Sylvana Simons zal de presentatie van de ‘Oncofonie, symfonie voor je leven’ voor haar rekening nemen. Henny Huisman verzorgt tijdens het benefietconcert onder meer een drumsolo. Daarnaast treedt hij op als gastheer voor de koorleden van het korennetwerk Zingen voor je Leven. Dit is een van de initiatieven van Stichting Kanker in Beeld, die landelijk creatieve en beeldende expressie stimuleert voor mensen die met kanker te maken hebben. Terwijl artsen zich volop bezig houden met de behandeling, krijgen kankerpatiënten en hun naasten heel wat emoties te verwerken. Psychosociale zorg in de vorm van creatieve uitingen kan daarbij helpen. Dat kanker niet het eind van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Dat het ook het begin van een lied of zelfs van een repertoire kan zijn, is minder bekend. Het eerste Zingen voor je Leven – koor startte in 2003. Het succes is zo groot dat het aantal koren in Nederland intussen is gegroeid naar 22.

Oncofonie symfonie voor je leven

Vreugde
Elke noot in de ‘Oncofonie, symfonie voor je leven’ zal vreugde, troost en kracht brengen. In totaal werken meer dan 500 artiesten, componisten en andere betrokkenen pro deo mee om het benefietconcert tot een succes te maken. Verschillende muzieksoorten wisselen elkaar af: van klassiek, jazz en wereldmuziek tot Franse chansons, ballade en populaire muziek. Ook ruim 250 koorleden uit het korennetwerk Zingen voor je Leven treden op. Ze laten het publiek op indrukwekkende wijze zien, horen en voelen hoe groot de kracht is van hun saamhorigheid, plezier, steun en positieve energie. De opbrengst van dit benefietconcert, een initiatief van Amanti d’Arti, is bestemd voor Stichting Kanker in Beeld.

Meer informatie
www.oncofonie.nl

Plaats een reactie