Onbezorgd het water op met jouw hobby

Het water leent zich voor veel hobby’s en sporten. Mensen raken zo in de ban van activiteiten op het water, omdat het hen een bepaalde vorm van plezier of zelfs opwinding geeft. In Nederland hebben we veel water waar je naar hartenlust kunt dobberen, zwemmen of varen. Dat is echter lang niet het enige. Er is namelijk nog veel meer te beleven!

Recreëren krijgen we in ons kikkerlandje bijna met de paplepel ingegoten. Bij enkele zonnestralen liggen stranden al vol met zonaanbidders en is het water bezaaid met zwemmers, surfers en boten. Iedereen heeft zo zijn eigen invulling voor een zonnig watersport dagje.

Kies de activiteit die bij jou past

Of je nu al veel verschillende watersporten hebt beoefend of net nieuw bent, er is altijd wel een leuke activiteit te doen op het water. Naast de wat meer gebruikelijke activiteiten als zwemmen, zeilen en surfen zijn er nog veel meer sporten op het water. En dan hebben we het niet alleen over de visserij. De juiste watersportproducten kopen is het enige wat je hoeft te doen voor een leuk dagje op het water.

Wat dacht je bijvoorbeeld van duiken? Dan horen we je denken: ‘Duiken? In Nederland?’ Ja, gewoon in ons eigen land zijn al meer dan 150 plekken waar je kunt duiken. Hier is ontzettend veel te ontdekken. Van vissen tot kreeften en zelfs anemonen. Je vindt het allemaal gewoon in Nederland!

Kite surfen

Opkomende watersporten

In Nederland doen geregeld nieuwe watersporten hun intrede. Ook kan het zijn dat oudere sporten ineens weer aan populariteit winnen. Als de zomerse temperaturen jou naar het water trekken in plaats van de sportschool, zul je wellicht vanaf het strand kitesurfers op het water zien. Het ziet er spectaculair uit en jij kunt het gewoon leren! Op verschillende plekken in Nederland kunnen lessen gevolgd worden om kitesurfen onder de knie te krijgen.

Een andere zeer populaire en redelijk nieuwe watersport is stand up paddleboarding, beter bekend als suppen. Deze sport is overgewaaid vanuit Hawaii. Bij suppen sta je op een soort surfboard waarbij je met een paddle beweegt.

Jet ski

Vliegen over het water

Wil je met een grote snelheid over het water vliegen? Dan kun je gebruik maken van een waterscooter of jetski. Grote kans dat je deze vaartuigen op een zonnige dag op het water ziet. Voel de wind door je haren strijken en geniet van het gevoel van vrijheid. Het verschil tussen de twee is dat een waterscooter zittend bestuurd dient te worden, terwijl de jetski zowel zittend als staand bestuurd mag worden. Andere watersporten om over het water te vliegen zijn flyboarden, hoverboarden of jetpacken.

Bereid je goed voor

Welke watersport je ook beoefent, ze hebben één ding gemeen. Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt op een dagje sporten op het water. Het eerste waar rekening mee gehouden moet worden, maar veel mensen vergeten, is dat je je goed insmeert met zonnebrand. Het is aangeraden om dit altijd te doen als je het water op gaat, ook als de zon niet fel schijnt.

Zorg er daarnaast voor dat je goede en comfortabele kleding aan hebt en een (extra) handdoek is ook geen overbodige luxe.

Geniet volop deze zomer

De zomer is een prachtig seizoen – het zit dit jaar hopelijk weer vol met lange en zonnige dagen. De zonnige dagen brengen natuurlijk ook veel meer warmte en zweterige dagen met zich mee. Daarom is meedoen aan watersporten of -activiteiten de perfecte manier om af te koelen, je op te frissen en ondertussen een heleboel plezier te hebben. Of je nu de boot op gaat, verkoeling zoekt aan het strand of iets anders in gedachten hebt. Zorg er in elk geval voor dat je je goed insmeert met zonnebrand.

Plaats een reactie