Onafhankelijke zorgverzekerings-vergelijker is hard nodig

Nog nooit zijn er zoveel mensen overgestapt naar een andere zorgverzekeraar als in deze overstapronde. Nog nooit hebben vergelijkingssites zoveel geld opgehaald door diezelfde mensen een gesponsord advies te geven.

Daarmee worden door deze sites jaarlijks tientallen miljoenen verdiend. Geld dat door de premiebetaler is opgebracht en dat voor de zorg bestemd had moeten zijn. Laten we gaan zorgen voor een vergelijker die wel onafhankelijk is, eerlijk adviseert en miljoenen aan premiegeld bespaart.

‘Onafhankelijke zorgverzekeringsvergelijker die mensen wel eerlijk adviseert hard nodig’ is een quote van Aad de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur, DSW Zorgverzekeraar.

Veel premiegeld naar vergelijkers

In de laatste weken van het jaar kunnen mensen van zorgverzekeraar wisselen. Vergelijkingssites spelen een steeds belangrijkere rol in die periode en zijn inmiddels verantwoordelijk voor zo’n beetje de helft van alle overstappers.

De macht van deze vergelijkers is inmiddels zo groot, dat wie als zorgverzekeraar bovenaan staat met de gehele winst naar huis gaat. Voor die positie legt de zorgverzekeraar een flink bedrag neer.

DSW Zorgverzekeraar betaalt trouwens geen cent. Het zijn namelijk kosten die uw zorgverzekeraar doorberekent in uw zorgpremie. DSW vindt dat dit geld besteed moet worden aan de zorg.

Onafhankelijke vergelijker in de toekomst

Ik pleit voor één onafhankelijke, inhoudelijke zorgverzekeringsvergelijker, die mensen een eerlijk advies geeft, zonder gesponsorde polissen.

Een vergelijker waar alle zorgverzekeraars aan meebetalen. Een schijntje vergeleken met de kosten die zorgverzekeraars nu betalen om bovenaan de vergelijker te staan.

Uiteindelijk besparen we tientallen miljoenen euro’s, waar de verzekerden en de zorg dan weer van kunnen profiteren.

Plaats een reactie