On the Roof Film Festival 2016

De Vrije Universiteit Amsterdam opent van dinsdag 6 t/m vrijdag 9 september 2016 haar dak exclusief voor de vijfde editie van On the Roof Film Festival 2016.

On the Roof Film Festival 2016

Vier avonden lang worden de nieuwste films uit de wereldcinema vertoond in de open lucht, met uitzicht op de stad Amsterdam. De films zijn geselecteerd uit het programma van World Cinema Amsterdam (18 t/m 27 augustus). Presentator Minchenu Maduro, zorgt voor de ontmoeting tussen wetenschap en cultuur in interviews met wetenschappers voorafgaand aan elke film.

Inspirerende films over een leven lang leren

Iedereen streeft naar een waardevol leven, ondanks de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen waarmee we te maken hebben. Dat vergt vaak aanpassingsvermogen en blijven leren van het leven. Inspirerende voorbeelden zie en hoor je tijdens de films en interviews van deze editie van On the Roof Film Festival.

Dinsdag 6 september 2016: Mãe só há uma (Don’t call me son)

Woensdag 7 september 2016: Road to la Paz

https://www.youtube.com/watch?v=05cqMcaddws

Donderdag 8 september 2016: The Bacchus Lady

Vrijdag 9 september 2016: The New Classmate van Ashwiny Iyer Tiwari

Wetenschappers in gesprek met Michenu Maduro

Trainer/inspirator Michenu Maduro spreekt voorafgaand aan de films met Jenny Gierveld (emeritus VU-hoogleraar sociologie) over de veranderende samenleving die veel vraagt van het aanpassingsvermogen van ouderen en Meindert Flikkema (VU-hoofddocent Management en Organisatie) over het belang van onderwijs. Waarom moeten wij ons leven lang blijven leren?

Ook te gast is Annelijn Wensing-Kruger (medisch psycholoog VUmc) over de jongeren die zich niet thuis voelen in hun lichaam. Wat betekent het wanneer je (seksuele) identiteit met vraagtekens omgeven is? Sinan Çankaya (VU-onderzoeker Sociale Wetenschappen) bepleit ‘microrevoluties in alledaagse ontmoetingen’: een pleidooi tegen vooroordelen, racisme en discriminatie.

on the roof film festival 2016

Alle films zijn Engels gesproken of ondertiteld. Het voorprogramma is eveneens Engelstalig. Kaartjes kopen kan online, bij slecht weer worden de voorstellingen binnen vertoond.

On the Roof Film Festival wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit, Cultuurcentrum Griffioen en filmtheater Rialto. De films zijn speciaal voor de VU geselecteerd uit het programma van het World Cinema Amsterdam Festival. De filmavonden worden mede mogelijk gemaakt door Filmtechniek en Il Caffè Eten en Drinken.

Plaats een reactie