Omzet in second opinions groeit

Best Doctors meldt over 2013 een voorlopige omzetgroei van 18%, naar meer dan € 133,3 miljoen. In 2012 was de omzet nog € 112,7 miljoen. Het bedrijf Best Doctors voorziet haar leden van medische second opinions en behandelplannen door de beste artsen ter wereld.

Strategische overeenkomst met Achmea
In 2013 steeg het aantal landen waarin Best Doctors opereert tot boven de zeventig; de organisatie is nu onder meer actief in Slowakije, Bulgarije, Tsjechië en Rusland. Bovendien sloot Best Doctors een strategische overeenkomst met Achmea, de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Ruim twee miljoen Achmea- klanten kregen daarmee toegang tot het netwerk en de services van Best Doctors.

Best Doctors

“2013 was voor ons een jaar van enorme groei,” zegt John Varvaris, president en chief operating officer bij Best Doctors. “Onze missie blijft daarbij centraal staan: het samenbrengen van de allerbeste medische specialisten ter wereld, om mensen te helpen bij het krijgen van de juiste diagnose voor hun aandoening en het beste behandelplan op te stellen. Deze missie blijft Best Doctors nastreven door continu te innoveren, ongeacht de veranderingen waaraan de gezondheidszorg wereldwijd onderhevig is.”

Zorgkosten omlaag
De groeiende interesse voor de dienstverlening van Best Doctors is deels te verklaren vanuit het oogpunt van toenemende zorgkosten. Uit onderzoek blijkt dat bij 15 tot 28% van alle patiënten een verkeerde diagnose wordt gesteld, wat leidt tot onnodig lijden en de verspilling van miljoenen dollars per jaar.

“Werkgevers en zorgverzekeraars zien dat Best Doctors hen kan helpen bij het bieden van hoogwaardige gezondheidszorg voor hun werknemers en cliënten,” aldus David Seligman, voorzitter en CEO van Best Doctors. “Het hebben van toegang tot ’s werelds beste en meest vooruitstrevende artsen, helpt bij het stellen van de juiste diagnose en het meest kansrijke behandelplan: en dat betekent een grote besparing op zorgkosten.”

Meer informatie
Best Doctors Nederland