Omroep West genomineerd voor De Loep met items Sterigenics

Omroep West is met reportages over de gif-affaire bij Sterigenics in Zoetermeer genomineerd voor De Loep. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Omroep West is in de race voor de aanmoedigingsprijs van de VVOJ.

Omroep West is genomineerd voor een serie reportages over het bedrijf Sterigenics in Zoetermeer. Op basis van het onderzoek van redacteur Jony de Jong werden onthullende verslagen voor zowel Radio West als TV West gemaakt over het bedrijf. Sterigenics is een bedrijf dat medische apparatuur en kleding steriliseert en al jaren de milieuregels bleek te schenden. Sinds de reportages op Omroep West spant de gemeente Zoetermeer zich nog altijd in het bedrijf stil te leggen.

Naast Omroep West is in dezelfde categorie ook MO Magazine genomineerd met een artikel over de opmerkelijke rol van de Belgische minister van Financiën Reynders, bij de benoeming van banktoezichthouders.

Tijdens het diner van de VVOJ conferentie in Gent op 19 november 2010, wordt bekend gemaakt of Omroep West de prijs van Є 750 en een oorkonde wint.

De reportages van Omroep West over Sterigenics zijn nog te zien, horen en lezen via Westonline.nl. Links onderaan de homepage vindt u de link naar de dossiers, waaronder die van Sterigenics.

De directe link naar het dossier van Sterigenics is: www.westonline.nl

Plaats een reactie