Ommelander Ziekenhuis Groep start kinderlongpolikliniek op locatie Lucas

Per 1 januari a.s. start op locatie Lucas een kinderlongpolikliniek. Kinderen met luchtwegproblemen kunnen iedere donderdag op het kinderlongspreekuur terecht. Doel van deze kinderlongpolikliniek is de zorg voor deze groep kinderen te verbeteren. Op locatie Delfzicht draait het kinderlongspreekuur al jaren met succes op de vrijdag.

Kinderlongverpleegkundige
Kinderen met luchtwegproblemen worden door de huisarts naar de kinderarts van de OZG verwezen. Bij verdenking op een luchtwegaandoening verwijst de kinderarts naar het spreekuur van de kinderlongverpleegkundige. Dit nadat een uitgebreid gesprek en lichamelijk en aanvullend onderzoek hebbben plaatsgevonden.

Op de kinderlongpolikliniek maakt de kinderlongverpleegkundige deel uit van een team van zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van patiëntjes met luchtwegproblemen.

De verpleegkundige geeft advies, ondersteuning, begeleiding en voorlichting. Zo leren zij ouders bijvoorbeeld wat zij moeten doen als hun kind een benauwdheidaanval krijgt. Ook neemt de verpleegkundige de tijd om met ouders en kind het inhaleren van medicijnen te oefenen.

Informatie en afspraken
Voor informatie of het maken van een afspraak kunnen ouders bellen naar de kinderlongpolikliniek van de OZG, telefoonnummer 0596 – 644533 (locatie Delfzicht) en 0597 – 459232 (locatie Lucas).

Kindersite OZG
Luchtwegproblemen komen veel voor bij kinderen. Op de kindersite van de OZG kunnen kinderen via www.ozg.nl meer lezen over bijvoorbeeld astma. Astma is een chronische (aanhoudende) ziekte van de luchtwegen.

Plaats een reactie