Omkleden of uitkleden voor het perfecte avondje voor de buis?

In Nederland kijken we dagelijks zo’n 2,5 uur TV en in de donkere dagen voor en rond Kerst misschien nog wel meer. Maar hoe ziet een ideale avond voor de buis er eigenlijk uit? Drinken we bier, wijn of fris? Trekken we onze pyjama’s vast aan, of zo min mogelijk? En met wie delen we de bank het liefst?

Sharp Europe ondervroeg ruim 4.000 Europeanen om erachter te komen hoe de perfecte avond voor de buis er volgens hen uitziet.

En wat blijkt, we kijken het liefst TV met onze partner, in gemakkelijke kleding, met het licht uit of gedimd, genietend van een pizza en een biertje. Verrassende resultaten zijn dat vooral vrouwen bijna allemaal iets anders aantrekken dan wat zij overdag aan hadden om comfortabel voor de buis te zitten, dat 2% van de ondervraagden het liefst naakt voor de TV zit, dat Fransen helemaal niet zoveel wijn drinken als verwacht en dat men liever fruit eet dan popcorn tijdens het TV-kijken.

Eerst omkleden, dan TV-kijken
Comfortabele kleding is veruit het populairst voor een avondje TV-entertainment, favoriet bij 62% van de respondenten. Vrouwen kleden zich vaker om dan mannen voor ze op de bank ploffen. Slechts 11 procent van de vrouwen draagt hetzelfde als ze overdag aanhadden, tegen 23% van de mannen. Een klein maar niet te verwaarlozen deel van de respondenten (6%) kiest ondergoed als ideale kledingstuk voor een avondje TV-kijken. Mannen kleden zich iets vaker dan vrouwen zo schaars. Zo’n 2% trekt het liefst ook nog zijn ondergoed uit.

Pizza en bier
Pizza is de favoriete TV-snack (33%), gevolgd door chips (29%), noten (26%) en fruit (25%). Popcorn was iets minder populair en werd 18% als een van zijn favoriete snacks genoemd. Vooral alleenstaanden zijn dol op pizza (53%). Bier is met 31% net iets populairder dan water (29%) en wijn (28%), vooral bij mannen natuurlijk (43%). Verrassend genoeg drinken de Fransen en Spanjaarden helemaal niet zoveel wijn tijdens een avondje voor de buis. Voor respectievelijk 15% en 19% is deze drank favoriet. Gelukkig worden sommige stereotypen wel bevestigd: 24% van de Britten drinkt het liefst thee (in vergelijking tot nog geen 15 procent in de overige Europese landen).

Sfeer maken
De ideale sfeer wordt gecreëerd door het licht te dimmen (meer dan 50%), bij een filmavondje wil 31% het licht zelfs helemaal uit. Het liefst kruipen de respondenten dan tegen hun partner aan (59%), hoewel vrouwen een avondje met hun huisdier ook kunnen waarderen (15%). Een aanzienlijk deel van de getrouwde respondenten (13%) heeft de TV het liefst helemaal voor zichzelf alleen.

Plaats een reactie