Olympische vlag voor EYOF 2013 in Utrecht

Tijdens een spectaculaire sluiting van het EYOF 2011 in Trabzon (Turkije) heeft burgemeester Aleid Wolfsen de Olympische vlag ontvangen. Met deze symbolische overdracht is Utrecht nu aan zet om het European Youth Olympic Festival 2013 (EYOF) te organiseren. Dit sportevenement voor ruim 3.000 sporttalenten van 13-18 jaar uit 49 Europese landen is van 14-19 juli 2013 in Utrecht.

Overdracht Olympische vlag in Trabzon. Fotograaf is Coen Schilderman.

Utrecht was, samen met een delegatie van EYOF 2013, aanwezig in Trabzon. Samen met burgemeester Aleid Wolfsen en voorzitter van het EYOF 2013 Utrecht en sportwethouder Rinda den Besten kijken zij terug op leerzame dagen. Speciaal voor de delegatie organiseerden de Turkse collega’s een programma om ervaringen te delen.

Negen medailles
Het nederlandse team, dat in Trabzon bestond uit 70 jonge topsporters, heeft twee gouden, een zilveren en zes bronzen medailles behaald.

Tijdens de sluitingsceremonie richtte Aleid Wolfsen zich tot zijn Turkse collega:
“Van harte feliciteer ik Trabzon, de sporters, het publiek, alle organisatoren en de geweldige vrijwilligers met hun indrukwekkende prestatie. Het is een zeer levendig Olympisch evenement geworden! We zijn er trots op het Olympisch evenement over twee jaar in Utrecht te mogen organiseren. Trabzon heeft ons laten zien dat het EYOF een geweldig platform is voor jonge sporttalenten. Trabzon bedankt en ‘See you in Utrecht in 2013. High Five’!” Hierop gaven de sporters uit Nederland elkaar een high five, een gebaar dat over twee jaar in Utrecht veelvuldig te zien is.

Sportwethouder Rinda den Besten is erg enthousiast over de inzet van vrijwilligers in Trabzon. “Voor Utrecht is dit een voorbeeld hoe het evenement geworteld is in de samenleving. Meer dan 1300 vrijwilligers leverden een enorme bijdrage aan het slagen van het EYOF 2011 in Trabzon. Wij willen samen met Utrechters, Utrechtse sportverenigingen en het bedrijfsleven van het EYOF 2013 een sportevenement maken waar Utrecht trots op kan zijn!”

Het European Youth Olympic Festival is een sportevenement voor talentvolle sporters van 13 tot en met 18 jaar uit 49 Europese Landen. Iedere twee jaar vindt een zomer en een winterversie plaats. Het volgende EYOF is in februari 2012 in Brasov (Roemenië). Utrecht is aan zet in de zomer van 2013.

Plaats een reactie