Old Amsterdam wint prestigieuze kaasaward

Op het Internationale Cheese Awards Festival in Nantwich, Groot- Brittannië, heeft Old Amsterdam de Gouden Award voor ‘Best Dutch Cheese’ oftewel beste Nederlandse kaas in de wacht gesleept.

Het Internationale Cheese Awards Festival is een van de grootste kaascompetities in de wereld. Meer dan 4.000 kazen dingen mee voor Awards in verschillende categorieën. In de strijd om de felbegeerde award versloeg Old Amsterdam onder andere Beemsterkaas, Reypenaer en Prima Donna.

International Cheese Awards
De Internationale Cheese Awards werden voor de 115e maal georganiseerd. Bijna 4.000 kazen streden in 226 categorieën voor de felbegeerde Awards. Er waren 156 vakjuryleden nodig om te besluiten welke kazen uiteindelijk naar huis gingen met een Award. “We zijn erg blij dat we de Gouden Award winnen op Nantwich en te worden erkend door de industrie als de beste Nederlandse kaas”, zegt John Smit, Directeur Sales & Marketing van Westland Kaasspecialiteiten.

Successen op een rij
Zowel in eigen land als over de grens heeft het succesvolle kaasmerk ook in het verleden al meerdere awards gewonnen. Dit jaar sleepte Old Amsterdam al een Award in de wacht als ‘Best Speciality Cheese’ op de kaaskeuring in Yorkshire en vorig jaar de smaakprijs ‘Sabor del Año’ in Spanje, oftewel smaak van het jaar 2012. Ook ontving het merk de Superior Taste Award, een internationale kwaliteitsprijs die wordt uitgegeven door het International Taste & Quality Institute (ITQI).

Plaats een reactie