Oergezond met Oerdis

Is het tegenwoordig nog mogelijk om gezond te eten? Jazeker. Vooral als we onze blik richten op het verre verleden. Onze allereerste voorouders haalden hun voeding uit de natuur: vlees, vis, groenten, fruit, noten, eieren.

OERDIS; Gezond eten uit de tijd van de oermens

En die voeding – Oerdis genaamd – blijkt verrassend gezond, zo laat InnovatieNetwerk zien met het nieuwe boek Oergezond met Oerdis en een documentaire.

In het boek ‘Oergezond met Oerdis’ wordt beschreven hoe wetenschappers denken over Oerdis en hoe je Oerdis kunt toepassen in de praktijk. Ook wordt er verslag gedaan van het allereerste Nederlandse wetenschappelijke onderzoek naar Oervoeding. Het boek bevat recepten en veel tips: je kunt er zo mee aan de slag als je het zelf eens wilt uitproberen.

Oergezond met oerdis

In de documentaire lichten de onderzoekers hun onderzoek op oervoeding toe. De filmmakers interviewen de deelnemers en kijken mee achter de schermen van het wetenschappelijke onderzoek, waarvan de resultaten eind 2013 gepubliceerd worden. Oerdis is lekker, biedt verzadiging en is zeer rijk aan voedingsstoffen. Wordt de voeding uit het verleden het antwoord op onze gezondheidsproblemen van deze tijd?

Bestellen
Het boek Oergezond met Oerdis kost € 9,95 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via:
Oergezond met Oerdis
Louis Bolk Instituut

Meer informatie
www.oerdis.nl

Plaats een reactie