Oefeningen voor een monogame relatie

De bestseller auteur, Dr. Sue Johnson, van het boek ‘Houd me vast‘ presenteert op basis van een baanbrekend onderzoek een revolutionair nieuw inzicht in waarom, en hoe we van iemand houden.

Dr. Sue Johnson talks about love, relationships and her book ‘Hold Me Tight’.

In haar nieuwe boek ‘Laat me niet los‘ gaat Sue in tegen iedereen die seriële monogamie bepleit als het best passend bij de moderne mens.

VBK voorjaarsaanbieding 2014 | Kosmos G&G f.indd

Elke dag gaan er relaties kapot en vragen we ons af of mensen wel gemaakt zijn om monogaam te zijn. Laat met niet los presenteert nieuw wetenschappelijk bewijs dat ons vertelt dat de mensen wel degelijk bedoeld zijn om bij elkaar te zijn voor het leven. Dr. Sue Johnson legt uit dat de romantische liefde als een natuurlijke binding is, net als die tussen moeder en kind, en laat ons zien hoe we onze ‘Liefdesgevoelens’ kunnen ontwikkelen – ons vermogen om langdurige relaties aan te gaan. Liefde is helemaal niet onlogisch of willekeurig, maar eigenlijk een geordend en verstandig recept om te overleven.

Laat met niet los gaat in op de drie fasen van een relatie en hoe je ze het beste kunt inzetten, de intelligentie van emoties en de logica van de liefde, de fysieke en psychologische voordelen van veilige liefde, en nog veel meer. Laat me niet los zal de manier waarop we over de liefde denken veranderen.

Dr. Sue Johnson is klinisch psycholoog en vooraanstaand deskundige in de relatiewetenschap. Ze ontwikkelde de Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) en schreef het boek Houd me vast bij die methode. EFT heeft in de afgelopen vijftien jaar een revolutie teweeggebracht in relatietherapie: 70 procent van de mensen die EFT-therapie volgen blijft bij elkaar, de overige 30 procent gaat zeer weloverwogen uit elkaar.

Boekgegevens
Titel: Laat me niet los
Auteur: Dr. Sue Johnson
ISBN: 9789021556291
Prijs: € 22,95
Verschijningsdatum: maart 2014
Uitgever: Kosmos Uitgevers

Plaats een reactie