O4, gezond zitten in de rolstoel

Het maken van 100% gezonde rolstoelen. Dat is het belangrijkste doel van het vernieuwende rolstoelmerk O4, spreek uit O Four. O4 wil dat iedere rolstoelgebruiker blessurevrij kan zitten en rollen. Alle O4 rolstoelen zijn daarom voorzien van het innovatieve en gepatenteerde RCA-Seat-System. Een slimme zitoplossing die de rug dynamisch ondersteunt en steeds activeert. Rolstoelers krijgen zo een gezondere zithouding, kunnen moeiteloos kracht ontwikkelen en hebben veel minder kans op zit- of rijblessures.

O4 rolstoelen, zogenaamde ‘Hoppers’ waarmee als het ware van A naar B wordt gezweefd, hebben een unieke constructie die bestaat uit een gebogen frame dat wordt gecombineerd met het RCA-Seat-System. De rolstoelgebruiker kan het RCA-Seat-System traploos ten opzichte van het frame (Carrier) instellen. Hierdoor kan hij steeds een ideaal evenwicht zoeken tussen wendbaarheid en stabiliteit. Ook kan hij gemakkelijk de zithouding wijzigen door de rughoek traploos te verstellen, zelfs tijdens het rijden. Gevangen zitten in één houding behoort tot het verleden.

Optimale schokabsorptie
Daarnaast biedt het RCA-Seat-System optimale schokabsorptie. De speciale zitting zorgt voor een goede drukverdeling, vering en demping. Klappen en schokken vanuit de ondergrond worden uitstekend opgevangen, waardoor drukplekken en tussenwervelschijven worden ontzien en spieren minder verstarren. O4 rolstoelen zijn op dit moment de enige rolstoelen, die zijn gemaakt volgens de nieuwste ISO normen voor schokabsorptie.

Op maat
Het ergo-dynamische RCA-Seat-System wordt helemaal op maat gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de lichaamsbouw van zowel mannen als vrouwen. Er zijn nu 15 zitbreedten, 7 zitdiepten en 5 rughoogten beschikbaar. Ook een anatomisch gevormde contourzitting behoort tot de mogelijkheden. Voor het plaatsen van een zitkussen is er een vlakke ziteenheid.

Zitcomfort en rijplezier
Kortom, het RCA-Seat-System staat niet alleen garant voor zitcomfort en rijplezier, maar zorgt ook voor meer veiligheid en een betere gezondheid. Deze zitoplossing levert dan ook een belangrijke bijdrage aan de vier excellente eigenschappen van het O4 rolstoelmerk: lage rolweerstand, lage zitdruk, hoge ergonomie en instelbaarheid en hoge schokabsorptie.