NVVS opent nominatieronde voor NVVS Seksuologie Media Prijs

0
945

Seksualiteit blijft een populair onderwerp voor alle Nederlandse media. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden er mee gevuld. Soms met prima gedocumenteerde informatie, helaas vaker gevuld met gebakken lucht, fabels en misverstanden. Terwijl iedereen natuurlijk gebaat is bij bruikbare informatie gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve hulpverlening.

Om gedegen mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren heeft de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS) de NVVS Seksuologie Media Prijs ingesteld. Met deze prijs wil de NVVS schrijvende pers en programmamakers voor radio, televisie en internet aansporen om goed gedoseerde, degelijke en uitgebalanceerde informatie over seksuele gezondheid, onderzoek en voorlichting te verstrekken.

De prijs gaat naar de journalist of programmamaker die in de afgelopen twee jaren een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verspreiding van adequate informatie over deze onderwerpen. Zowel schrijvende en bloggende pers, als makers van radio-, TV- of internetproductie’s komen in aanmerking voor de prijs. De genomineerde mag geen lid zijn van de NVVS. Aan de prijs is een bedrag van 1.500 euro verbonden.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit NVVS-geregistreerde seksuologen werkzaam in preventie, voorlichting, hulpverlening en/of onderzoek:
– Maria Schopman: bekend van o.a. ‘Radio Romantica’, ‘Maria weet raad’, ‘Sex…. with mum and dad’ en ‘Mijn ouders hebben geen seks!’
– Jelto Drenth: arts en schrijver (o.a. ‘De oorsprong van de wereld’)
– Sanderijn van der Doef: psychologe Ouders Online, schrijfster voorlichtingsboeken en diverse artikelen in tijdschriften (o.a. Santé, Opzij, Yes)
– Yuri Ohlrichs, trainer en consultant bij de RutgersNISSO groep.
De voorzitter van de jury is Cisca Dresselhuys, oud-hoofdredactrice van Opzij.

Nominaties kunnen tot 1 december 2009 in zesvoud worden ingediend bij het secretariaat van de NVVS (Postbus 113, 5660 AC Geldrop én mediaprijs@nvvs.info), voorzien van:
– Gegevens van de te nomineren journalist en eventueel ook degene die de journalist voordraagt.
– In maximaal 500 woorden een korte uitleg wat maakt dat deze journalist recht zou hebben op deze prijs.
– Het artikel op papier, tv-programma op DVD, radioprogramma op cd of de link naar de internetproductie (in zesvoud).

Vorig artikelFreya kent IVF-award opnieuw toe aan Radboud
Volgend artikelDoorbraak in behandeling zestigplussers met leukemie
Avatar
De Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS) is in 1981 opgericht als een wetenschappelijke vereniging voor iedereen die zich beroepsmatig bezig houdt met seksuologie. Het NVVS bestuur bestaat uit de coördinatoren SH (seksuologische hulpverlening), VPO (voorlichting, preventie, onderwijs) en onderzoek, het concilium sexuologicum en de commissies. De doelstellingen van de vereniging zijn: 1. Het bevorderen van: de kwaliteit, uitwisseling van ervaring, onderlinge afstemming en de noodzakelijke fondsenwerving; 2. Het gevraagd en ongevraagd adviseren bij seksuologisch relevante kwesties; 3. Het bevorderen van nationale en internationale contacten op het gebied van de seksuologie en aanverwante gebieden; 4. Het aanhouden en bijhouden van registers van gekwalificeerde seksuologen SH en VPO.