Nu al 25.000 ondertekenaars kinderpardon

De actie van BN’ers op www.kinderpardon.nu is nu al een overweldigend succes. De eerste dag tekenden meer dan 25.000 Nederlanders het maatschappelijk initiatief voor een kinderpardon. Jonge asielzoekers die al lang in Nederland zijn, moeten niet langer in onzekerheid zitten. Ze roepen met dit initiatief minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie op in Nederland gewortelde kinderen hier te laten blijven en ze niet terug te sturen naar een land waar ze niks meer te zoeken hebben.

Na de intensieve debatten over een aantal individuele gevallen werd het stil. Toch zitten er nog steeds jonge kinderen in onzekerheid. De BN’ers willen dat zij zekerheid krijgen en hier mogen blijven. Minister Leers noemde een pardon ‘onwenselijk’. Ook gaf hij aan door te gaan met de juridische afwikkeling van zaken waartoe deze kinderen behoren. Daardoor kunnen zij nog gewoon worden uitgezet tot aan de behandeling van de initiatiefwet van de PvdA en de ChristenUnie die een verblijfsvergunning voor ze regelt. Reden temeer om massaal de petitie te tekenen.

Nieuwe prominente ondertekenaars zijn Daphne Bunskoek, Paul de Leeuw, Georgina Verbaan, Tanja Jess, Peter van der Vorst en Hind. In de weken rond Kerst roepen ze Nederlanders op het initiatief te steunen door de petitie te tekenen op de site www.kinderpardon.nu. Bij genoeg handtekeningen wordt de hartenkreet aan minister Leers aangeboden.

Het kinderpardon moet gelden voor de groep kinderen die in Nederland gekomen is en hier al zo lang zitten dat ze inmiddels geïntegreerd zijn. Deze groep bestaat uit ongeveer 1000-2000 kinderen die in Nederland geworteld zijn. Daardoor hoeft de politiek niet telkens individuele gevallen op de spits te drijven. Met een pardon komt er een eind aan de onzekerheid van een grote groep kinderen die niet weten waar ze aan toe zijn.