NTR brengt ‘De Avond van het Onderwijs’ op tv

In de Week van het Onderwijs komt de NTR met een thema-avond over de kwaliteit van het onderwijs in Nederland, met daarin veel aandacht voor de visie van leerlingen en ouders. De live-uitzending van anderhalf uur is op dinsdag 5 oktober op Nederland 2 om 20.25 uur en wordt gepresenteerd door Joost Karhof en Pernille La Lau. Het programma heeft een interactief karakter. Kijkers kunnen reageren via e-mail en Twitter. Andrew Makkinga zal vanachter zijn twitterdesk een directe lijn hebben met de kijkers en hun reacties op de reportages en discussie bespreken.

De afgelopen maanden is druk gediscussieerd over de vraag hoe het verder moet met ons basis-, beroeps- en voortgezet onderwijs. In zes onderwijsdebatten in het land spraken de professionals zich uit over de problematiek: bestuurders, pedagogen en docenten. Maar één belangrijke groep is nog nauwelijks gehoord: de leerlingen en ouders. Daar komt op 5 oktober verandering in. Tegen welke problemen lopen zij aan en hoe wordt daar door professionals naar gekeken?

Gasten zijn naast ouders, leerlingen, leraren en verschillende deskundigen uit het veld, onder anderen demissionair minister van Onderwijs André Rouvoet en demissionair staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt. Daarnaast zijn leden van de Raad van Wijzen aanwezig, waaronder Sywer van Lienden, Inez Groen, Kars Veling, Jelle Jolles en Haci Karacaer. Zij volgden de onderwijsdebatten georganiseerd door de Volkskrant en ThiemeMeulenhoff en schreven adviezen naar aanleiding van de uitkomsten.

Tijdens deze avond wordt ook aandacht besteed aan de winnaars van de ‘Leraar van het Jaar’-verkiezing. Ook dit jaar hebben leerlingen, ouders en collega’s voor deze verkiezing – een initiatief van de Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL) – in groten getale kanjers van leraren aangemeld. De winnaars zijn het komend jaar ambassadeurs van het onderwijs en zijn natuurlijk aanwezig in de studio.

Uitzending
De Avond van het Onderwijs: dinsdag 5 oktober, anderhalf uur live vanaf 20.25 uur op Nederland 2 bij de NTR.

Plaats een reactie